Fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica, din nou la DNA

Ultima actualizare:

    Bombonica, fosta nevastă a lui Liviu Dragnea, este acuzată de abuz în serviciu
Bombonica, fosta nevastă a lui Liviu Dragnea, este acuzată de abuz în serviciu

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, a sosit vineri dimineață la DNA. Aceasta se află sub urmărire penală pentru abuz în serviciu pentru fapte comise în perioada în care era coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Aceasta este acuzată de abuz în serviciu pentru că în calitate de şef al Secretariatului din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman nu şi-a sancţionat subordonatele care au lipsit nejustificat de la muncă.

În perioada iulie 2006 - 2013, inculpatele Alesu Floarea și Dumitru Jenica, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, au dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Aceasta, în condițiile în care cunoșteau faptul că, deși cei patru au figurat în mod scriptic ca angajați în cadrul instituției respective, ei nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate, scrie realitatea.net.Cei patru angajați au fost menținuți pe statul de funcții ale instituției, încasând astfel lunar sume necuvenite în cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat și bugetul local.

În ce dosar mai este cercetată Bombonica

În 2014, Parchetul General condus de Tiberiu Niţu a clasat dosarul în care Bombonica Dragnea, soţia vicepremierul Liviu Dragnea, era cercetată pentru evaziune fiscală. Magistraţii susţin că nu există suficiente probe care să confirme vinovăţia acesteia. Dosarul a fost deschis în 2012, în urma unei sesizări făcute de ANAF. Inspectorii au făcut o serie de controale la compania SC Hotel Turris SA care operează un hotel în Alexandria. Această companie este deţinută de Bombonica Dragnea. ANAF a susţinut că nu au fost plătite taxele către stat, prejudiciul fiind de 7,5 milioane euro, aproximativ 31,2 milioane de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net