A fost nuntă mare la zoo!

Ultima actualizare:

    Tigrul bengalez trăiește în nordul Nepalului și al Indiei, mai ales în zona Bengal
Tigrul bengalez trăiește în nordul Nepalului și al Indiei, mai ales în zona Bengal

Eveniment inedit în Prahova! Pentru prima oară în România, doi tigri s-au… căsătorit. ”Nunta” bengaleză a avut loc la Grădina Zoologică din Ploieşti. Culmea, mirele e mai tânăr cu cinci ani decât mireasa, iar de Sfântul Ilie s-au cunoscut pentru prima dată. Dacă a fost dragoste la prima vedere rămâne de văzut.

Povestea lui Alex şi Dana este extrem de palpitantă. Alex, un tigru bengalez de 6 ani, suferea crunt din cauza singurătăţii. Şi cum angajaţii de la Zoo nu doreau ca animalul să moară, au făcut un schimb cu Grădina zoologică din Piteşti. Au dat o maimuţă şi au primit-o pe Dana, o tigroaică de 11 ani, pe care au adus-o în primăvară. Până la căsătorie, cei doi s-au privit numai printre gratii. 

Alex și Dana s-au  cunoscut de Sf. Ilie
Alex și Dana s-au cunoscut de Sf. Ilie

„Este un eveniment inedit, este primul de acest gen din ţară. Ne-am gândit să dăm posibilitatea oamenilor să vadă ce e în spatele porţilor închise. Aşa cum toată lumea este curioasă să ştie ce se întâmplă în culise, ne-am gândit că va fi un moment extraordinar să vadă cum reacţionează două animale sălbatice când se întâlnesc prima oară”, a povestit ”naşa” Laura Moagher, directorul Parcului Constantin Stere Ploieşti, cea care a gândit această nuntă.

Mulţi ploieșteni au venit la Zoo ca să participe la nunta tigrilor
Mulţi ploieșteni au venit la Zoo ca să participe la nunta tigrilor

Momentul primei întâlniri a fost aşteptat cu sufletul la gură, iar în situaţia în care lucrurile ar fi degenerat, angajaţii Zoo aveau pregătite tranchilizantele. Nu a fost nevoie de ele, pentru că, se pare, Dana vrea să fie … cucerită. Cei doi nu au fost prea romantici, însă nici nu s-au respins. Angajaţii grădinii speră însă ca totul să se termine cu bine, şi în final să organizeze şi … un botez.

„Prima lor întâlnire? Deocamdată de tatonare. Mi-a plăcut de ea că a încercat să se întoarcă în ţarc, e ceva nou, până se adaptează e un pic mai greu. Cred că se va termina cu pui”, a tras concluzia Raluca Eparu, o fetiţă care a ţinut să se numare printre ”mesenii” de la nunta bengaleză. Totuşi, în cazul în care cei doi tigri nu se vor accepta, atunci vor fi mutaţi în adăposturi separate.

Tigrul bengalez e cel mai cunoscut, dar și cel mai reprezentativ pentru specie. Trăiește în nordul Nepalului și al Indiei, mai ales în zona Bengal. Este animalul național al Indiei și Bangladeshului. Numărul de exemplare e estimat la 1.500-2.000 de indivizi în India, 440 în Bangladesh, 120–230 în Nepal și 80 în Bhutan. Din 2010, tigrul bengalez a fost clasificat ca specie pe cale de dispariție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net