A fost înregistrat al treilea caz de Zika, în România

Ultima actualizare:

    Virusul se contactează prin înțepătură de țânțar
Virusul se contactează prin înțepătură de țânțar

Al treilea caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat în România, la un bărbat de 36 de ani, din Cluj-Napoca. Acesta a fost în vacanță într-o țară exotică.

Tânărul a călătorit în Republica Dominicană, în perioada 6 - 13 iulie, apoi a mers în SUA, iar în 21 iulie a revenit în ţară, a anunţat, astăzi, Ministerul Sănătăţii.

Avea febră și erupții pe piele, astfel că a doua zi a mers la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

Probele prelevate de la pacient au fost trimise la Institutul Cantacuzino, iar pe 27 iulie rezultatele au dovedit prezenţa virusului Zika.

“Bărbatul este în afara oricărui pericol şi respectă recomandările făcute de medici şi de Direcţia de Sănătate Publică Cluj”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Încă două cazuri din Martinica și Guyana Franceză

Este al treila caz de Zika confirmat în țara noastră. Primul a fost înregistrat în 12 iulie la o femeie în vârstă de 27 de ani, care a călătorit în Martinica, iar cel de-al doilea în 19 iulie la un băiat de 10 ani care locuieşte cu familia în Guyana Franceză şi a venit în vizită la rude.

Virsul se transmite prin înțepătură de țânțar, însă, Ministerul Sănătăţii consideră că în România există risc minim de transmitere.

Persoanele cu imunodepresii sau boli cronice severe care au călătorit în zone cu transmitere active a virusului şi au simptomatologie compatibilă cu boala trebuie să se prezinte la medic în primele 14 zile de la revenire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net