Fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, retras de Guvern din postul de consul la Strasbourg

Ultima actualizare:

    Teodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu

Guvernul vrea să îl retragă pe Sorin-Adrian Pîrvulescu din funcția de consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbour. Acesta fusese numit chiar de tatăl său în această funcţie.

Numirea a provocat un scandal de presă la acel moment. Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul soţiei fostului ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost numit consul general al României la Strasbourg prin hotărâre de guvern (HG), publicată în Monitorul Oficial pe 28 iunie 2018. Hotărârea a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă şi contrasemnată de ministrul de Externe de atunci, Teodor Meleşcanu.

Actualul preşedinte al Senatului şi fost ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost reclamat imediat la Parchet de profesorul universitar Vasile Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia. Profesorul Popovici a formulat o plângere penală împotriva lui Meleşcanu în care a reclamat faptul că nu a fost numit el în acest post, deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016, iar, ulterior, Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleşcanu, a fost numit consul la Strasbourg de către Guvern, sub semnătura fostului ministru de Externe, notează g4media.

Parchetul General a clasat în ianuarie acest an dosarul, potrivit unui răspuns al instituției. În dosar era începută urmărirea penală in rem de mai bine de un an pentru o presupusă infracțiune de abuz în serviciu (art. 297 Cod penal) și conflict de interese (art. 301 Cod penal). Investigația in rem presupune faptul că anchetatorii aveau indicii că s-ar fi comis infracțiunile respective, dar nu identificaseră autorul faptelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net