Fiică de parlamentar, milioane de lei în conturi din afaceri cu statul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vasile Horga, fost parlamentar și membru PNL și fiica acestuia, Gabriela Maria Horga au intrat în atenția ANAF-ului după ce în contul firmei pe care o dețineau cei doi au fost înregistrate peste 2,2 milioane de lei veniți din partea Primăriei Târgu-Jiu.

Veniturile apărute în cont sunt suspectate ca provenind din contracte ilegale pe care le-au realizat aceștia cu Primăria orașului Târgu-Jiu. Firma aparține deputatului Vasile Horga, dar cea care s-a aflat la conducerea ei a fost fiica sa, considerată una dintre cele mai bogate figuri politice tinere. 

Ancheta parteneriatului dintre firma deținută de Vasile Horga și Primăria Târgu-Jiu se află în plină desfășurare, acesta având un trecut datând din 2006. Atunci, o altă societate deținută de deputat, Romlux Lighting CO SA a fost concesionată de Primăria Târgu-Jiu. Romlux a trimis Primăriei o notificare de reziliere, iar directorul economic de atunci al Primăriei, Narcisa Cristea a motivat acțiunea pe fondul situației de criză răspândită în toată țara.  Notificarea nu a fost dusă la bun sfârșit, iar rezilierea nu a mai fost realizată, contractul cu Romlux continuând până în anul 2016. 

Rapoartele ANAF indică faptul că firma deținută de Horga a practicat adaosuri de 400%, ceea ce le face să fie ilegale. Fostul Primar Cârciumaru își motivează decizia de a accepta tarifele enorme cerute de Romlux prin necesitatea de a ornamenta orașul, în timp ce fiica lui Vasile Horga susține că toate contractrle  au fost obținute în mod legal. Declarațiile fiicei lui Horga sunt tratate cu scepticism. Datele apărute în CV-ul acesteia sunt exagerat de numeroase pentru cariera unei tinere de doar 31 de ani . Informațiile din CV-ul femeii indică faptul că ea a deținut nu mai puțin de 16 posturi în administrația publică și că la vârsta de 23 de ani era deja consilera lui Daniela Dăianu, iar ulterior a lui Daniel Chițoiu. Ea a fost director general al societății Romlux între 2004 și 2009, firmă controlată din umbră de tatăl său și director general al firmei Euro Audit Service SRL, care a obținut contracte de peste 6 milioane de euro.

Toate aceste venituri, cât și experiența impresionantă pe care o are tânăra, care nu a reușit să ocupe un loc eligibil pentru alegerile parlamentare din 2016 , sunt investigate pentru a se ajunge la o concluzie în cazul averii familiei Horga. 

Sursa: adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net