Fetiţă moartă de la o perfuzie, la Spitalul Victor Babeş

Ultima actualizare:

O fetiţă de numai 1 ani şi 7 luni a murit în braţele mamei, după ce doctorii de la Spitalul Victor Babeș din Capitală i-au administrat glucoză, fără să-i facă analizele, pe motiv că laboratorul este închis.

Toate problemele au început săptămâna trecută. Micuţa Alexandra s-a simțit rău, iar părinţii au mers cu ea la o clinică privată. Acolo, diagnosticul a fost amigdalită acută, relatează România TV.

"Medicul a examinat-o în gât, a spus că are o amigdalită. A prescris o reţetă. A spus că nu e nevoie de antibiotic şi am plecat acasă", a declarat tatăl fetei.

Pentru că Alexandra tot nu era bine, medicul de familie i-a trimis pe părinţi la Spitalul Victor Babeş. Aici, medicii i-au administrat glucoză, fără să-i facă însă analizele. Imediat, fetiţa a leşinat, a fost resuscitată timp de două ore, dar în zadar.

“În momentul în care i-a administrat branula cu glucoză, fata a leşinat şi s-a dus. Explicaţia a fost că avea glicemia crescută şi a făcut comă diabetică. Nu i-au făcut niciun test de glicemie, mi-au zis clar că duminica laboratorul nu este deschis”, a mai spus tatăl fetei.

Părinții au asistat îngroziți la resuscitarea fetiței. “Am rămas fără singurul copil. Să se ia atitudine, să răspundă cine mi-a omorât fata. Am pierdut totul”, a mai spus bărbatul.

Medicii legiști au făcut necropsia și au stabilit că este vorba de moarte nedeterminată, adică niciun organ nu era afectat. Parchetul General s-a autosesizat și a început o anchetă.

Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor a declarat pentru Digi24 că trebuie verificate toate persoanele implicate, inclusiv părinții. Aceștia ar fi refuzat internarea și au plecat cu fata din spital sub semnătură.

Alexandra era singurul copil al familiei Cernea. Joi, ea va fi înmormântată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net