Fetiţa de doi ani rămâne cu părinţii care i-au dat ţigări

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un caz şocant a pus autorităţile pe jar. O fetiţă care abia a învăţat să vorbească trage din ţigară cu poftă şi bea alcool. Totul se petrece în prezenţa părinţilor, care se amuză şi chiar o încurajează. Cei de la Protecţia Copilului Tulcea au intervenit în acest caz, însă au decis ca micuţa să rămână în familie.

O petrecere între adulţi cu alcool şi multe ţigări. Asta pare să fie ceea ce vedem în imagini. Din păcate, personajul principal al distracţiei de oameni mari este chiar un copil de doar 2 ani. O fetiţă, cu unghiile făcute cu ojă, care stă în funduleţ pe canapea şi ţine în mână o ţigară aprinsă. Asistă la râsetele celor mari şi, din când în când, trage cu poftă din tutun şi bea dintr-un pahar. Pare a fi alcool. Un invitat, oripilat de ceea ce a văzut în casa părinţilor micuţei, a filmat totul şi a trimis imaginile la Protecţia Copilului Tulcea. Tot el s-a plâns că nu a primit nici nu răspuns din partea autorităţilor, până când cazul nu a fost prezentat în presă.

”Luni, la ora 16.00, am aflat despre cazul petrecut într-o comună din Tulcea şi am trimis acolo o echipă. Familia este evaluată de către un psiholog, iar copilul şi din punct de vedere medical. Părinţii s-au speriat de amploarea cazului şi sunt cooperanţi, au respectat ceea ce le-am cerut, au venit la evaluare. Copilul nu pare traumatizat şi nu a fost scos din familie, pentru că părinţii au realizat ceea ce s-a întâmplat şi au acceptat programul de monitorizare, care se va desfăşura pe perioadă nedeterminată. Familia spune că fetiţa avea în pahar supă, nu alcool”, a declarat, pentru Click! Laura Lacrămioara Micu, director adjunct la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea.

Părinţii fetiţei au 32, respectiv, 38 de ani, fac parte dintr-o familie modestă, iar jurnaliştii de la Antena 3 spun că tatăl fusese recent eliberat, după ce a stat închis în Germania, timp de o lună. 

«Fumatul îi afectează profund sănătatea»

simeon stalpnicul png

„Sănătatea fetiței este profund afectată. Pot fi afectați plămânii și întreg aparatul respirator. Astfel, micuța poate dezvolta, în timp, boli pulmonare obstructive, precum bronhopneumopatia cronică obstructivă, sau astm bronșic. Inima îi poate fi afectată, arterele, dar și ficatul din cauza compușilor toxici din fumul de țigară. De asemenea, se știe că, mai ales în perioadele reci, copiii fac infecții respiratorii. În cazul micuței, aceste afecțiuni se pot complica din cauza fumatului”, ne-a explicat Cristina Enescu, medic primar medicină de familie. (Oana Neacșu)

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net