Favipiravir ajunge în România. Este un medicament antiviral care tratează infecția cu Covid-19 și gripa sezonieră

Ultima actualizare:

    Favipiravir este un medicament antiviral eficare atât în lupta împotriva Covid-19, cât și împotriva gripei sezoniere
Favipiravir este un medicament antiviral eficare atât în lupta împotriva Covid-19, cât și împotriva gripei sezoniere

Favipiravir, un medicament antiviral administrat deja pacienților cu Covid-19 în China, India și Rusia, ajunge mâine, 15 octombrie, în România. Este vorba despre o primă tranșă de 220.000 de doze.

România va primi până la 770.000 de doze de Favipiravir

Joi ajunge în România prima tranșă de 220.000 de doze de Favipiravir, un medicament antiviral cu care sunt tratați pacienții infectați cu coronavirus, transmite Mediafax. Cantitatea totală care va ajunge în țară în următoarele 6 luni este de 770.000 de tablete și va fi suficientă pentru tratarea a 10.000 de pacienți. Vestea și mai bună este că acest antiviral ar putea fi fabricat și la noi în țară, mai exact la Cluj. 

Studiile clinice recente au demonstrat faptul că acest Favipiravir ajută la eliminarea mai rapidă a virusului, în doar 4 zile, față de 11. În același timp, reduce și durata bolii până la vindecarea completă. 

Favipiravir este un inhibitor al unei enzime esențiale pentru multiplicarea virusurilor în celulele umane și se administrează în faza ușoară și moderată a bolii. Dragoș Damian, CEO al Terapia Cluj și președinte PRIMER a declarat că „a existat o donație de la Ambasada Japoniei, dar până acum nu a fost folosit pe scară largă. Marele avantaj al medicamentului este că, fiind sub formă de tablete, poate fi administrat și în Ambulator de către medicii infecționiști și de către medicii de familie, adică acasă, la pacienții care sunt izolați”.

Medicamentul antiviral Favipiravir este indicat a fi administrat inclusiv în cazul infectării cu virusul gripei sezoniere. Este un instrument în plus de luptă împotriva gripei comune, obișnuite pentru pacienții care se îmbolnăvesc sau nu s-au vaccinat. 

În perioada imediat următoare, sunt așteptate rezultatele altor 36 de studii clinice internaționale despre efectul Favipiravir asupra SARS-CoV-2. Medicamentul a fost introdus în schema de tratament pentru Covid-19 a Ministerului Sănătății încă din luna august. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net