Fata lui Copos «retrogradată» din afaceri de tată, că era mână largă?

Ultima actualizare:
Christine Schillings este  noul director general al  companiei hoteliere  deţinută de George Copos
Christine Schillings este noul director general al companiei hoteliere deţinută de George Copos

Are tata o mândreţe de fată şi frumoasă, şi deşteaptă, dar şi mână largă. Ultima calitate însă pare să nu fi fost deloc pe placul lui George Copos. Milionarul, cunoscut pentru zgârcenia sa, şi-a “retrogradat” fiica din propria firmă pentru că făcea prea multe investiţii.

Aproape trei ani! Atât a rezistat Alexandra Copos de Prada (33 de ani) la cârma afacerilor tatălui ei, George Copos (63 de ani), sau mai bine spus atât i-a îngăduit afaceristul să arunce cu banii în stânga şi-n dreapta. Investiţiile făcute de tânăra anteprenoare nu-s deloc de neglijat, aşa că fostul patron al echipei de fotbal Rapid, interesat mai mult de profit, i-a tăiat din elan fiicei şcolite prin America. Cum? A retras-o de la cârma companiei hoteliere “Ana Hotels” printr-un anunţ sec şi a înlocuit-o cu o belgiancă mult mai experimentată, potrivit wall-street.ro. Spre deosebire de alte odrasle de bani-gata, Alexandra se poate lăuda cu un CV impresionant. După ce în 2003, a absolvit liceul “Jean Monnet”, tânăra a intrat la ASE, la Finanţe. În acelaşi an, s-a înscris la Princeton, celebra universitate din America, pe care a şi absolvit-o în 2007. Lucrarea de licenţă i-a fost corectată chiar de Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel pentru economie în 2008. A lucrat la o campanie americană pe proiecte de sănătate publică, apoi a fost director asociat pe probleme academice în cadrul unui departament de educaţie, în New York. Alexandra a făcut un dublu master, la Harvard Kennedy School, unde a studiat despre dezvoltare urbană şi reforma în educaţie, apoi la Universitatea Kellogg, unde s-a specializat în administrarea afacerilor.

“Zgârcenia” tatălui a fost confirmată chiar de ea, care a declarat că şi-a plătit singură studiile. A revenit în ţară, iar în 2013 a fost pusă în fruntea afacerilor tatălui ei. În timpul scurt în care s-a aflat la cârma afacerilor tatălui ei, Alexandra a făcut nenumărate investiţii. A decis renovarea camerelor şi restaurantului din cadrul hotelului Crowne Plaza (3 milioane de euro) şi a băgat bani în hotelul Sport din Poiana Braşov (800.000 de euro). Culmea e că înlocuirea Alexandrei vine la doar câteva săptămâni după ce presa financiară relata că tânăra ar vrea să investească 8,5 milioane de euro în renovarea camerelor de la hotelul Athenee Palace Hilton. Ca să se asigure că banii rămân în vistieria familiei, Copos a “demis-o” pe Alexandra şi a numit-o în funcţia de director executiv pe Christine Schillings, o belgiancă de 54 de ani. “Alexandra Copos de Prada renunţă la poziţia de conducere executivă Ana Hotels ca urmare a unei decizii personale şi va rămâne în continuare în consiliul de administraţie al companiei. Ea va continua să conducă Ana Pan şi se va dedica dezvoltării de proiecte de antreprenoriat personale”, a fost anunţul făcut de compania lui Copos.

A pus la conducere o belgiancă

George Copos  este cuoscut  ca unul dintre  cei mai zgârciţi  milionari
George Copos este cuoscut ca unul dintre cei mai zgârciţi milionari

Christine Schillings, care preia conducerea lanţului de hoteluri “Ana Hotels”, are o experienţă de 30 de ani în industria ospitalităţii în cadrul Hilton Worldwide şi a petrecut ultimii 16 ani în poziţia de director regional la Hilton Worldwide, unde a avut în coordonare un portofoliu de 46 de hoteluri din Estul Europei, Turcia, Rusia şi Israel. Anterior, Christine Schillings a activat in sfera operaţională în hoteluri din Franţa, Germania, Marea Britanie, dar şi România, unde a făcut parte din echipa de management care a deschis hotelul Athénée Palace Hilton în 1997. Christine are 54 de ani, e belgiancă şi a absolvit cursurile Hotel Management School din Bruxelles în 1984 si apoi s-a specializat în Asset Management, Project Management la Cornell University.

A fost condamnat la închisoare în «Dosarul Transferurilor»


    George Copos  este cuoscut  ca unul dintre  cei mai zgârciţi  milionariFoto: Click!
George Copos este cuoscut ca unul dintre cei mai zgârciţi milionariFoto: Click!

George Copos a reuşit în ultimii ani să-şi clădească un adevărat imperiu. Deţine hoteluri de lux în Bucureşti, Poiana Braşov şi în Eforie Nord. Produce motoare electrice şi are afaceri în panificaţie. A fost acţionar majoritar la FC Rapid, echipă pe care vândut-o în 2013. Fotbalul i-a făcut însă mari probleme cu justiţia. În martie 2014, a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. Fostul patron al Rapidului respiră de anul trecut,  din aprilie, aerul libertăţii. A stat doar 13 luni după gratii, şi asta datorită comportamentului şi a celor cinci lucrări ştiinţifice scrise în puşcărie.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net