Fântâna de ciocolată, un accesoriu tot mai căutat pentru petreceri sau evenimente

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fântânile de ciocolată sunt accesorii care au tot mai mare succes la petreceri sau evenimente mondene. Chiar dacă nu li se simte lipsa atunci când nu sunt disponibile, prezența lor este apreciată de toată lumea. Nu e nimic mai tentant decât să vrei să guști ceva - de la biscuiți sau prăjiturele până la fructe - și să poți să-i pui ciocolată deasupra, pentru a avea un gust încă și mai bun. De aceea, fântâna de ciocolată este tot mai des întâlnită la nunți, botezuri sau zile de naștere, printre altele.

Cum funcționează, însă, fântâna de ciocolată? Destul de simplu. Mai întâi se topește ciocolata, la microunde sau într-un vas (fântânile de ciocolată mai sofisticate au propriul sistem de încălzire/topire a ciocolatei). Cel mai indicat este folosirea unui tip de ciocolată special pentru fântâna de ciocolată, se găsește relativ ușor în comerț. Ulterior, ciocolata topită se adaugă în vasul-bază al aparatului. Trebuie ținut cont ca fântâna de ciocolată să fie așezată pe un plan perfect drept, pentru ca perdeaua de ciocolată să curgă uniform.

Unele fântâni de ciocolată mai mici, de uz casnic, trebuie oprite din când în când. În schimb, o fântână de ciocolată profesională nu are probleme în a funcționa neîntrerupt cu orele, având rezistențe mult mai bune. 

Se pot folosi orice fel de ciocolate la o fântână de ciocolată? Răspunsul simplu este Da! Răspunsul complicat: Da, dar unele sortimente de ciocolată sunt mai bune decât altele. În general, orice tip de ciocolată sau cacao pură pot fi folosite pentru fântânile de ciocolată, diferența fiind făcută de procentul mai mare de cacao din unele sortimente, ceea ce face ca acestea să fie mai fluide. Evident, se pot folosi și sortimente de ciocolată albă, ceea ce ar constitui un detaliu interesant la o nuntă, de exemplu, unde s-ar potrivi de minune cu restul decorațiunilor. Sau, și mai bine, folosiți două fântâni de ciocolată la nuntă: una cu ciocolată neagră, pentru a simboliza mirele, și una cu ciocolată albă, pentru a simboliza mireasa.

Dacă dorești o fântână de ciocolată pentru ziua copilului sau chiar pentru ziua ta, nu e cazul să cauți o fântână de ciocolată profesională. Există pe piață mini fântâni de ciocolată, numai potrivite pentru evenimente cu mai puțini invitați. De altfel, cumpărarea unei asemenea mașini nu te va costa o avere. Pe site-urile de comerț electronic poți găsi o fântână de ciocolată cu prețuri pornind de la 100 de lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net