Face 40 de lei zilnic pe melodiile lui Toto Cutugno

Ultima actualizare:

    Călătoria cu metroul este mai plăcută  atunci când în vagon se află nea Ştefan  şi chitara sa. Pentru show-ul său, călătorii  îl răsplătesc cu cât cred de cuviinţă
Călătoria cu metroul este mai plăcută atunci când în vagon se află nea Ştefan şi chitara sa. Pentru show-ul său, călătorii îl răsplătesc cu cât cred de cuviinţă

"Atenţie se închid uşile! Urmează trubadurul-inginer". Două mâini, o chitară veche şi o voce ce aminteşte de discurile de vinil de altădată, iar vagonul se transformă într-o scenă de spectacol. În fiecare zi, timp de 40 de minute, Ştefan Andronache (60 ani) încântă auzul călătorilor din metroul bucureştean.

„Chitara a fost inima din mine, ingineria a fost doar un moft", explică metaforic nea Ştefan, în timp ce duce mâna la piept şi scoate diploma de absolvent la zi al "Institutului Agronomic «Nicolae Bălcescu»" din Bucureşti.

La 26 de ani distanţă, inginerul agronom s-a metamorfozat complet. Cu chitara pe umăr, în sacou alb şi cămaşă neagră, cu pantofi lucioşi, ca un veritabil star „rock&roll", trubadurul face show pe melodiile lui Joe Dassin, Toto Cutugno sau Gheorghe Gheorghiu.

„Am probleme cu spatele, m-am operat de hernie de disc. Sunt pensionat pe caz de boală, iar banii pe care îi primesc de la stat sunt puţini. Cânt din pasiune şi din dragoste pentru muzică. Pe lângă asta mai fac şi un ban de ţigări sau de o atenţie pentru soţie", spune nea Ştefan.

Hiturile cu care fostul inginer agronom îi încântă pe bucureşteni sunt exersate în oraşe precum: Paris, Nisa, Roma sau Milano.

„Cei mai darnici erau nemţii, nu exista zi în care să nu fac măcar 100 de euro. La fel şi în Franţa şi Italia, cel puţin 60-70 de euro zilnic. Aici nu cânt mai mult de 40 de minute şi câştig în jur de 40 de lei", povesteşte chitaristul.

A terminat facultatea cu nota 8

În 1986, Ştefan Andronache a absolvit Institutul Agronomic "Nicolae Bălcescu" din Bucureşti cu nota 8. Timp de 26 de ani a profesat ca inginer agronom.

Trubadurul e mândru de diploma sa

simeon stalpnicul png

Pasiunea pentru muzică a moştenit-o de la tatăl său, ţambalist de profesie. La 16 ani a avut prima chitară, iar acum cântă în cinci limbi diverse hituri internaţionale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net