“Fabrica de copii” Sabyc. Trei ani de închisoare pentru trafic de ovule

Ultima actualizare:

    Ovulele erau recoltate în clinică de la paciente tinere care acceptau să le cedeze contra unor sume de bani
Ovulele erau recoltate în clinică de la paciente tinere care acceptau să le cedeze contra unor sume de bani

Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind au fost condamnaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte trei ani de închisoare cu executare. Ei au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic ilegal de ovule.

“Fabrica de copii” de la clinica Sabyc din Capitală a fost închisă definitiv. Marți, magistrații Înaltei Curți au decis ca managerii și medicii care au făcut comerț cu ovule recoltate de la pacientele din România să rămână după gratii vreme de trei ani, scrie Agerpres. Pe lângă echipa managerială și medicală, au mai fost condamnate și alte persoane care au servit drept complici la traficul de ovule. E vorba de secretara clinicii, Cecilia Borza, care a primit tot trei de închisoare cu executare, fostul coordonator al Agenției Naționale pentru Transplant (ANT) pe Bucureşti, Rosana Turcu, care a primit şase luni de închisoare cu suspendare, și fostul director al ANT, în prezent coordonator al agenției pe Bucureşti, Victor Zota, care a primit trei luni închisoare cu suspendare.

Instanţa supremă a respins recursurile inculpaţilor şi a menţinut sentinţa dată de Curtea de Apel Bucureşti în mai 2013. Procurorii DIICOT susţineau, în rechizitoriul trimis în instanţă în februarie 2010, că Harry Mironescu este liderul unui grup infracţional organizat ce acţiona la clinica Sabyc din Capitală, el coordonând procedurile medicale, respectiv introducerea în ţară în mod fraudulos de materie genetică, evidenţa donatoarelor, a medicamentelor şi a posibilităţii de racolare a beneficiarelor din străinătate, recompensa în mod direct ori indirect donatoarele şi/sau racolatoarele.Potrivit procurorilor, în calitate de medic specialist în obstetrică-ginecologie, Natan Lewit racola din străinătate cuplurile ce doreau să fie beneficiarele tehnicilor de reproducere asistată, supraveghea evoluţia tratamentului de stimulare hormonală participând în mod direct la examinarea donatoarelor şi a pacientelor, realiza puncţiile şi preda ovocitele extrase medicului Genia Ziskind, în vederea pregătirii culturilor necesare realizării embriotransferului efectiv, introducea în ţară, în mod repetat şi fraudulos materie genetică.

Fiul lui Harry Mironescu, Yair Miron, a fost trimis în judecată pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, trafic de celule de origine umană şi de complicitate la introducerea în ţară de celule de origine umană în mod fraudulos.Procurorii susţin că Yair Miron a ştiut că donatoarele de ovule primeau bani din partea clinicii şi că Sabyc nu era acreditată să desfăşoare activităţi de reproducere pe cale artificială, iar materia genetică era introdusă în ţară în mod fraudulos. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
dali
copil bolnav de rujeola pojar foto shutterstock jpg
concert pixabay jpg
targ sibiu pevremuri jpg
incendiu ploiuesti (2) jpeg
sticla ketchup1 jpg
cosmos 7682504 1280 jpg
condimente pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net