Explicația lui Marian Munteanu, privind asocierea cu Virgil Măgureanu

Ultima actualizare:

    Valeriu Tabără, Marian Munteanu și Virgil Măgureanu, în anul 2000foto: Adevărul
Valeriu Tabără, Marian Munteanu și Virgil Măgureanu, în anul 2000foto: Adevărul

După ce Ludovic Orban și-a retras candidatura la Primăria Capitalei, liberalii s-au văzut nevoiți să desemneze un nou potențial primar.

Președintele PNL Alina Gorghiu a anunțat, marți (12 aprilie), candidatura lui Marian Munteanu pentru poziția de primar general al Bucureștiului.

Marian Munteanu a fost liderul studenților, cel care a condus mișcările de stradă din Piața Universității, în anul 1990. În anul 2000, politicianul a revenit în atenția publică, fiind propus candidat la președinție din partea PNR, partid condus de Virgil Măgureanu.

Marian Munteanu nu a mai ajuns în cursa prezidențială. Totuși, actualul liberal a fost nevoit să dea explicații despre drumul parcurs din Piața Universității și până în partidul fostului director al Serviciului Român de Informații, Virgil Măgureanu.

„În politica mare trebuie să încerci să găsești o soluție, când situația este atât de gravă. Iar în România noi aveam următoarele două alternative: Ion Iliescu și Vadim Tudor. Punct. Acceptam orice sprijin, numai să putem găsi o soluție să ieșim din această dihotomie, care nu cred că vi se pare foarte plăcută. Domnul Iliescu, care a și devenit președinte, cu tot ce s-a întâmplat după asta, sau putea să fie domnul Vadim Tudor”, a declarat candidatul liberalilor la primărie.

Neagă candidatura la președinție din anul 2000

„Ticăloșia a fost că lumea a prezentat că eu aș fi candidat – n-am candidat nicăieri, nici măcar nu m-am înscris în partid, în alianța aia. A fost o discuție care, evident, nu a putut ajunge la un rezultat final. Dar criticii care m-au tot acuzat după aceea mulți ani de zile sunt cei care au susținut Partidul Democrat, în care aceste două partide au intrat. Deci era rău dacă eu eram sprijinit în alegeri de către membrii acelor partide, dar dacă ele l-au sprijinit pe domnul Băsescu au devenit brusc bune”, a declarat Marian Munteanu, la Digi 24.

Nu este rușinat de trecutul său politic

Nu doar că a negat candidatura, însă liberalul nu s-a declarat rușinat de trecutul său în ceea ce privește viața politică. „Vreau să fiți siguri că nu există în activitatea mea nimic de care să-mi fie rușiune sau care să aducă prejudicii de imagine și de credibilitate. Despre mine s-au spus foarte multe lucruri, dar nimeni, niciodată, nu a adus nicio dovadă”, a concluzionat Marian Munteanu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net