Experimentele psihiatrilor: Pacienți morți în beci și sinucigași

Ultima actualizare:

    Delia Podea a fost șeful Secției Psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad
Delia Podea a fost șeful Secției Psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad

Detalii șocante ies la iveală din dosarul pacienților-cobai! Din rechizitoriul dat publicității aflăm că au fost persoane care au murit în urma tratamentului psihiatric experimental, iar altele au încercat să se sinucidă.

Medicul psihiatru Delia Podea din Arad a ajuns în arest, însă, în urma ei au rămas povești uluitoare.

Adevărate drame, trăite de nu mai puțin de 250 de bolnavi psihic, care au fost supuși cu bună știință de doctor torturilor.

În loc să-i trateze de afecținui, i-a nenorocit pe mulți dintre ei. Magistrații vorbesc despre  pacienți morți uitați în rezerve sau în subsolul spitalului, numit de medici în stenograme beci, dar și despre oameni care au încercat să se sinucidă în urma tratemntului și bolnavi păcăliți să își dea acordul pentru includerea în studii clinice.

În zecile de pagini de stenograme apare un medic care întreabă un coleg dacă a mai murit unul. Răspunsul vine imediat. ”Tot așa a fost nu știu ce studiu. A țipat la beci, nu s-a uitat nimeni la el și a murit la beci”, notează Digi24.

Procurorii au trimis-o în judecată pe Delia Podea – medicul psihiatru care făcea experimente pe pacienţi – pentru comiterea a şapte infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual și luare de mită.

”Infracţiunile pentru care a fost trimisă în judecată inculpata sunt fapte cu potențial generator de riscuri în ceea ce privește autorizarea intrării pe piață a unor medicamente, ce afectează negativ starea de sănătate a populației, dar şi drepturile pacienţilor. Infracţiunile de care este acuzată inculpata sunt în măsură să lezeze ordinea socială, respectul şi încrederea opiniei publice în actul medical, dar şi în studiile clinice care duc la omologarea pe piaţă a unor substanţe active”, scriu oamenii legii, care au dovezi că ”sponsorii trimiteau vagoane de atenții pentru autorizarea medicamentelor”.

Doctorița Podea se află în arest preventive din 1 iunie.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net