EXCLUSIV Legea salarizării a picat. Ministrul Muncii își dă demisia

Ultima actualizare:

    Un medic specialist va lua un salariu brut cuprins între 2.712 lei și 3.377 lei
Un medic specialist va lua un salariu brut cuprins între 2.712 lei și 3.377 lei

Proiectul de Ordonanță de Urgență privind noua grilă de salarizare a bugetarilor a iscat un adevărat scandal. Sindicaliștii nu sunt de acord cu tăierile masive propuse de Guvern și amenință cu mișcări de stradă și cu răsturnarea lui.

UPDATE, ora 13.45 

După două ore de negocieri cu sindicatele, ministrul Muncii, Ana Costea,  le-a promis acestora că proiectul de Ordonanță de Urgență privind noua grilă de salarizare a  bugetarilor va fi  retras mâine din Guvern. Totodată, surse guvernamentale au declarat, în exclusivitate, pentru Click!, faptul că demnitarul i-a anunțat pe sindicaliști că dacă nu se va întâmpla acest lucru își va da demisia. Lucru confirmat apoi de purtătorul de cuvânt al ministerului.

Lefuri mai mici chiar cu 30%, asta propune documentul care mâine ar trebui să treacă în ședința de Guvern.

”Este o rușine și trebuie aruncat la gunoi”, au reacționat dur sindicaliști, astăzi, înainte de întrevederea de la Ministerul Muncii cu șefii de la Justiție, Muncă și Dialog Social.

Prezenți ar fi trebuit să fie atât premierul Dacian Cioloș, cât și vicepremierul Vasile Dâncu, care nu și-au făcut apariția la întâlnire până la această oră.

”Sindicaliștii trebuie să înțeleagă că țara este în criză”, a declarat Raluca Prună, ministrul Justiției, la intrarea în Ministerul Muncii.

Dacă nu vor ajunge la o soluție de compromis, iar ordonanța va intra în vigoare în forma actuală, iderii sindicatelor din Educație, Sănătate și Administrație Publică amenință cu ample mișcări de stradă și cu debarcarea guvernului tehnocrat. Potrivit documentului, lefurile nu cresc, ba din contră. Scad chiar și cu 1.200 de lei. În plus, diferențele mari de salarii dintre angajații de la stat nu dispar, așa cum au promis guvernanții că se va întâmpla printr-o lege a salarizării unice. 

Iată aici câteva exemple de salarii, în funcție de postul ocupat!

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net