EXCLUSIV «Habar n-aveam că mi-au ascuns ţigări în saci»

Ultima actualizare:

    Şoferul Alexei  Dimitrov, în  curtea IPJ Ilfov Foto: Sever Gheorghe
Şoferul Alexei Dimitrov, în curtea IPJ Ilfov Foto: Sever Gheorghe

A făcut plajă în Turcia, s-a bălăcit în apa înspumată a mării alături de iubita sa, după care a încărcat tirul şi a pornit la drum. Punctul final: Rusia. Planurile i-au fost dat peste cap şoferului moldovean, care a ajuns pe mâna poliţiştilor români. Avea camionul plin-ochi cu ţigări de contrabandă.

De 15 ani este şofer pe tir. A traversat toată Europa şi a cărat diverse mărfuri, însă, niciodată nu şi-a imaginat că va ajunge pe mâna poliţiştilor. Iată, însă, că ieri dimineaţă, în jurul orei 8.00, a avut parte de experienţa vieţii sale. Mai multe maşini de Poliţie i-au tăiat calea la intrarea în Buftea, judeţul Ilfov. Se ştia sigur că şoferul moldovean, Alexei Dimitrov, 35 de ani, avea tirul blindat cu ţigări de contrabandă, dar l-au lăsat să intre în România tocmai ca să fie prins pe drum.

Două milioane de ţigarete  de contrabandă căra  moldoveanul în camion
Două milioane de ţigarete de contrabandă căra moldoveanul în camion

Autocamionul i-a fost confiscat, iar el, împreună cu iubita sa şi cu încă un prieten care se aflau în cabină, au fost duşi la audieri la IPJ Ilfov. “Pe lângă cei trei, în maşină s-a mai aflat încă un moldovean care se pare că ştia foarte bine ce transporta, dar a dispărut”, ne-au declarat surse din cadrul IPJ Ilfov.” Am încărcat tirul în Turcia, la o fabrică din Sakarya cu dioxid de silicat. Dar înainte de asta am mers la plajă. D-aia am luat-o şi pe iubita mea cu mine. După ce am intrat în Bulgaria, am avut probleme cu frânele şi am ajuns la un service. Toată lucrarea a durat o oră, dar nu am fost lăsat să asist. Probabil că aici au fost ascunse ţigările în saci. Habar n-am avut. Sunt nevinovat! Este prima dată când păţesc aşa ceva”, a mărturisit, pentru Click!, moldoveanul de origine bulgară, care ar fi trebuit să primească 300 de dolari pentru transportul de 3.000 km, plus 10 dolari diurnă.

Poliţiştii spun că nu mai puţin de două milioane de ţigarete moldoveneşti de contrabandă, marca Plugarul, se aflau ascunse în cutii, care la rândul lor erau “îngropate” în granulele de dioxid de silicat (partea componentă cea mai importantă din care se face sticla).

Traseul şoferului până a fost prins Tirul a plecat din Sakarya, Turcia, a străbătut  Bulgaria, a intrat în România, prin Giurgiu,  şi a fost oprit în Buftea. 779 km a străbătut
Traseul şoferului până a fost prins Tirul a plecat din Sakarya, Turcia, a străbătut Bulgaria, a intrat în România, prin Giurgiu, şi a fost oprit în Buftea. 779 km a străbătut

Marfa nu era pentru România, ci ar fi trebuit să ajungă pe piaţa din Rusia. După audieri, cei trei au fost reţinuţi, iar astăzi vor fi duşi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.   

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net