EXCLUSIV Ce viaţă de coşmar are cerşetoarea româncă umilită la Londra. Are 11 fraţi şi toată familia depinde de ea

Ultima actualizare:

    Cerşetorea româncă a primit de la milionar 2 pence foto: Gulliver/Getty Images
Cerşetorea româncă a primit de la milionar 2 pence foto: Gulliver/Getty Images

Click! a aflat totul despre românca de etnie rromă care a reuşit să ne aducă iar în atenţia presei de peste hotare, după ce a primit 10 bănuţi de la un miliardar britanic din Londra. O cheamă Rebeca State, are 14 ani şi este din Ţăndărei, Ialomiţa. Acasă e lacătul pus pe poartă

Săptămâna trecută, Daily Mail a prezentat cazul unei cerşetoare care a primit de la liderul laburist Ed Miliband (45 de ani) doar 2 pence (aproximativ 10 bani). 

Rebeca a ajuns în paginile publicaţiilor britanice după ce a primit de la milionarul Ed Miliband suma de 2 pence (10 bani)
Rebeca a ajuns în paginile publicaţiilor britanice după ce a primit de la milionarul Ed Miliband suma de 2 pence (10 bani)

Click! a relatat pe larg povestea: milionarul i-a ocolit privirea fetei şi a plecat în grabă, aruncând monedele - echivalentul a doar 10 bani - într-un pahar pe care ea îl ţinea în mână. Ed Miliband a fost luat peste picior de către jurnaliştii englezi pentru suma derizorie pe care a oferit-o cerşetoarei, el fiind unul dintre cei mai bogaţi politicieni din Anglia, cu o avere de aproximativ 10 milioane de dolari (30 de milioane de lei).

Rebeca are 11 fraţi în grijă. GALERIE FOTO:

Jurnaliştii Click! au aflat cine este tânăra în cauză. O cheamă Rebeca State, provine din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, şi are toată familia plecată peste hotare, la cerşit. Rebeca are 14 ani şi câştigă din cerşit doar 5 lire pe zi (adică în jur de 28 de lei, n.r.), bani din care trăieşte şi ea, şi mătuşa. 

Părinţii copilei, Ion şi Mărioara, au locuit şi ei o perioadă în capitala Angliei. S-au întors acum câteva luni în ţară, dar nu au rezistat prea mult sărăciei şi au luat iar drumul străinătăţii. De data asta, în Germania.

„Ion şi Mărioara au 12 copii, iar Rebeca este printre cei mai mari. Încearcă şi ea să-şi ajute frăţiorii cu ce poate. Dar ce să faci când abia aduni câţiva bănuţi pe zi? Fraţii ei toţi sunt plecaţi. Trăiesc din fier vechi şi cerşit”, ne-a povestit Marioara Mitulescu (65 de ani), o localnică din Ţăndărei, vecină a familiei State.

Casa bătrânească are lacăte la porţi, iar curtea arată neîngrijit, semn că nimeni nu a mai trecut pe acolo de o bună bucată de timp. La o uliţă distanţă de casa Rebecăi locuieşte acum Ramona, o cumnată a tinerei plecate în Marea Britaniei. Şi ea are copilaşi, cinci la număr, şi recunoaşte cât de greu s-ar descurca fără ajutorul rudelor plecate peste hotare.

„Am soţul plecat. Tot în Anglia, unde e Rebeca. Dar el nu cerşeşte. Mai mult merge după fier vechi. Ce vrei, domnule, nu fură, nu dă în cap. Se duce şi întreabă: «Vă trebuie fierătania asta?». Dacă zice nu, o ia el. Să ne mai lase englejii ăştia că nu ştiu ei cât de greu trăim noi în aici, la Ţăndărei”, spune femeia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net