Evaziune de 54 milioane lei la Dragonul Roşu

Ultima actualizare:

    Dragonul Roşu a intrat de mai multe ori în atenţia organelor de control fiscal
Dragonul Roşu a intrat de mai multe ori în atenţia organelor de control fiscal

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară au efectuat joi 64 percheziții domiciliare în București și județele Ilfov și Brăila, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări conduse de un român și doi chinezi, specializată în evaziune fiscală și spălare de bani. Aceştia vindeau articole de îmbrăcăminte și încălțăminte în complexuri comerciale din Capitală, printre care și "Dragonul Roșu".

Un român și doi cetățeni chinezi au constituit un grup infracțional organizat la care au aderat 15 suspecți, români, turci și chinezi, având ca obiect realizarea unui amplu mecanism evazionist ce vizează sustragerea de la plata TVA și a impozitului pe profit.

Procurorii susțin că mecanismul infracțional a fost constituit în beneficiul unor comercianți de cetățenie chineză, care își desfășoară activitatea prin societăți cu puncte de lucru în complexuri comerciale de pe raza municipiului București și a județului Ilfov.

Potrivit Agerpes.ro, marfa provenea din China, însă articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte erau importate în România prin Turcia de către doi cetățeni chinezi.

Anchetatorii au constatat că rețeaua proceda sistematic la subevaluarea în vamă a produselor, declarând aproximativ 40-45% din valoarea reală, cuantum pentru care comercianții achitau taxe vamale și TVA. Restul banilor, până la concurența reală a valorii mărfurilor, erau expatriați cash, de regulă în Turcia, prin intermediul unor cetățeni turci.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat până în prezent este de 54.388.237 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net