Evaluarea naţională 2015: elevii de clasa a8-a susţin luni prima probă

Ultima actualizare:

    Evaluarea naţională 2015: Elevii din clasa a-8-a încep luni prima probă foto: realitatea.net
Evaluarea naţională 2015: Elevii din clasa a-8-a încep luni prima probă foto: realitatea.net

Absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine luni (22 iunie) prima probă la Evaluarea Naţională 2015, cea la limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de MEC (n.r. Ministerul Educaţiei şi Cercetării). Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la limba maternă pe 23 iunie.

Evaluarea naţională 2015. Ultima probă, cea la matematică, va fi susţinută pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 - 20,00, se vor putea depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27 - 29 iunie. Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 30 iunie.

Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la Evaluarea Naţională 2015 susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V - VIII (25%).

Evaluarea Națională 2015: Verificarea prin sondaj

O primă modificare adusă de Ministerul Educașiei la Evaluarea Națională 2015 este verificarea prin sondaj a înregistrărilor video și audio realizate în sălile de clasă din timpul examenelor. Prin această măsură se urmărește identificarea oricăror nereguli, fraude sau tentative de fraudă care ar putea interveni în timpul examinărilor. Dacă astfel de evenimente vor fi identificate, se va trece la verificarea tuturor înregistrărilor din toate sălile de clasă. Această măsură a fost impusă și pentru examenul de Bacalaureat.

Evaluarea Națională 2015: Rezolvarea subiectelor

Subiectele de la Evaluarea Națională 2015 vor putea fi rezolvate numai cu pixuri cu pastă sau cerneală de culoare albastră pentru partea scrisă, iar pentru realizarea schemelor sau a desenelor, creioane cu mină neagră. La disciplina Matematică, elevii vor putea utiliza instrumente speciale de desen. Pentru corectarea unei greșeli se folosește tăietura cu o singură linie orizontală. Pentru transcrierea lucrării, aceștia vor avea la dispoziție timpul rămas din cel total pentru examinare. La sfârșitul lucrării, elevii își vor numerota paginile în colțul din dreapta, jos, cu numărul corespunzător paginii curente și numărul total de pagini, de exemplu, 2/6.

Rezultate Evaluare națională 2015

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net