Evaluare Națională 2016: 83% dintre profesorii suceveni nu vor participa la examene

Ultima actualizare:

    83% dointre profesorii suceveni au semnat pentru neparticiparea la Evaluarea Naționalăfoto Getty
83% dointre profesorii suceveni au semnat pentru neparticiparea la Evaluarea Naționalăfoto Getty

Potrivit comunicatului de presă dat de Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, 83% dintre cadrele didactice sucevene au semnat neparticiparea la Evaluarea Națională. Motivul este nesoluționarea problemei măririi salariilor profesorilor.

“Apreciem că numărul masiv de cadre didactice care optează pentru neimplicarea în examenele naţionale reprezintă pentru noi, ca structură, direcţia pe care trebuie să o urmăm. Aşadar, în condiţiile în care Guvernul nu a venit cu soluţii clare cu privire la problemele ridicate de sindicatele din învăţământ, Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava boicotează Evaluarea Naţională”, se arată în comunicat, potrivit Mediafax.ro.

Decizia a fost adusă la cunoștința ministrului Educației, Adrian Curaj și a secretarului de stat pentru învățământul preuniversitar, Monica Cristina Anisie.

"Considerăm că e momentul să acţionăm acum şi nu la începutul anului şcolar 2016-2017”, se mai arată în comunicatul ASIS, potrivit căruia "acţiunea nu este îndreptată împotriva elevilor”, ci reprezintă un semnal către Guvernul Cioloş că "subfinanţarea învăţământului românesc şi desconsiderarea unui domeniu considerat prioritate naţională nu mai pot continua în aceste condiţii”.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net