Europa ne-a vrut şcoliţi, dar am rămas nişte pârliţi

Ultima actualizare:

    Mihai Militaru a fost la  cursuri de expert local, dar acum e gunoier
Mihai Militaru a fost la cursuri de expert local, dar acum e gunoier

19 volume însumează dosarul deschis de procurorii anticorupţie deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, acuzaţi că au băgat în buzunar circa 5,5 milioane de euro (24,22 milioane lei). Banii erau daţi de UE pentru educaţia romilor, dar se ”scurgeau” în buzunarele lor.

Procurorii DNA îi acuză pe cei doi parlamentari că au fraudat 24,22 milioane de lei, bani europeni şi de la buget. Partida Romilor Pro Europa, condusă de deputatul Nicolae Păun, a accesat bani pentru proiecte de formare de experţi locali, instruirea romilor în diverse meserii, alfabetizarea adulţilor sau educaţia copiilor. Pe hârtie, există romi mediatori sanitari, mediatori şcolari şi experţi locali. Procurorii anticorupţie spun că persoanele înscrise în aceste programe au fost majoritatea nume fictive, iar cursurile s-au ţinut haotic. 

Adrian Mihai a terminat şase clase, dar nu ştie să citească
Adrian Mihai a terminat şase clase, dar nu ştie să citească

Foşti bişniţari, mecanici, lăutari sau cei care strângeau fier vechi au fost atraşi de indemnizaţia lunară de 1.670 lei pe care o plătea UE. După cursuri şi seminarii, aceşti romi trebuia să devină experţi locali, adică să ajute comunitatea de romi. Nu s-a întâmplat mai nimic din toate astea cu excepţia faptului că banii s-au topit.

Stanciu Marian, din comuna Teiu, judeţul Argeş, lucrează acum în construcţii şi spune că în timpul proiectului a stat de pază noaptea, a desfundat wc-uri, a ridicat un cadavru de la morgă sau a tuns iarba din faţa primăriei, scrie adevarul.ro. 

Mihai Militaru, din Comana, judeţul Giurgiu, lucrează acum tot la primărie, dar la Salubrizare şi mătură străzile pentru un salariu de 570 lei, scrie adevarul.ro. El a povestit pentru Adevărul că a participat la tot felul de seminarii şi cursuri de instruire pentru a ajunge expert local, dar nu a făcut mare lucru pentru romii din localitate. Acum, ca să mai câştige un ban, cântă la acordeon la paranghelii. 

La 60 km de Bucureşti, în oraşul Căzăneşti, judeţul Ialomiţa, locuieşte Adrian Mihai, 29 de ani. El a obţinut o adeverinţă de şase clase la şcoala din Căzăneşti, în cadrul proiectului european. Toată strada ştie asta, iar pentru el e o mândrie. Pus în faţa unui text scris, Adrian citeşte greu cuvintele, literă cu literă, iar la scris este şi mai lent.

Păun ameninţa procurorii la telefon

Nicolae Păun
Nicolae Păun

Cei care au răsfoit dosarul DNA al deputaţilor Nicolae Păun şi Mădălin Voicu spun că sunt şocaţi de limbajul ”colorat” folosit de aceştia. ”După ce ies din puşcărie, bag cuţitul în procurori şi mă p.. pe ei!”, spunea la telefon deputatul Nicolae Păun, după ce a aflat că este urmărit de procurorii DNA, scrie romaniatv.net. 

Mădălin Voicu
Mădălin Voicu

Mădălin Voicu spune că este nevinovat şi că nu a făcut decât să-l roage pe ministrul Eugen Teodorovici să-l primească pe Nicolae Păun. Procurorii au trimis către Camera Deputaţilor solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Cei doi sunt acuzaţi de deturnare de fonduri, trafic de înfluenţă şi spălare de bani.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net