Este oficial! Ministrul Nelu Tătaru a demis-o pe Adriana Nica de la conducerea SUUB. Cîrstoiu este managerul interimar

Ultima actualizare:

    Dr. Adriana Nica a fost demisă de la conducerea Spitalului Universitar Bucureștifoto: Inquam Photos
Dr. Adriana Nica a fost demisă de la conducerea Spitalului Universitar Bucureștifoto: Inquam Photos

Ministerul Sănătății a anunțat că a dispus încetarea contractului de muncă al Adrianei Nica, fostul manager al Spitalului Univesitar din București, din cauza modului în care a gestionat criza coronavirusului în unitatea medicală. Ea era suspendată din funcție din 22 martie, moment în care s-a decis ca interimatul să fie asigurat de doctorul Cătălin Cârstoiu

Cătălin Cârstoiu este, oficial, managerul interimar al Spitalului Universitar din București. Contractul Adrianei Nica a încetat, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

 „Conducerea Ministerului Sănătății a luat act și a analizat propunerea Consiliului de administrație al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) formulată în baza referatelor de control ale Direcției Control și Integritate din cadrul ministerului din data de 21.03.2020, respectiv 21 04.2020. În acest context, conducerea MS a aprobat încetarea contractului de management al doamnei dr Adriana Nica”, a transmis instituția.

Adriana Nica, suspendată din funcție din luna martie

Pe 21 martie, conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020.

Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al MS care arată într-o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical.

În Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus.

Art. 19 din Decretul 195/2020, arată că, pe perioada stării de urgență, pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pot fi suspendați din funcțiile de conducere conducătorii unităților sanitare, direcțiilor de sănătate publică, caselor de asigurări de sănătate, serviciilor de ambulanță, precum și autorităților și instituțiilor publice centrale și locale cu atribuții în domeniul asistenței și protecției sociale, indiferent de statutul lor. Nu este necesar ca persoanele desemnate să exercite temporar aceste funcții să fie funcționari publici.

Conducerea spitalului va fi asigurată medicul Cătalin Cârstoiu, care a fost a numit începând de astăzi în funcția de manager interimar pentru o perioadă de 6 luni.

Cătălin Cârstoiu a asigurat conducerea spitalului încă de la suspendarea contractului Adrianei Nica.

Citește și: 

Cine este doctorul Cătălin Cîrstoiu, noul director al Spitalului Universitar din București

Iubita lui Oprescu, instalată fără concurs manager al Spitalului Universitar de către ministrul Sănătății

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net