Este iar control pe șantierele autostrăzilor. Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, verifică Câmpia Turzii-Târgu Mureș

Ultima actualizare:

    Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a ajuns în această dimineață pe șantierul Autostrăzii Câmpia Turzii-Târgu MureșFotografii: Ministerul Transporturilor
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a ajuns în această dimineață pe șantierul Autostrăzii Câmpia Turzii-Târgu MureșFotografii: Ministerul Transporturilor

Nici o zi fără controale pe autostrăzi. Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, le-a promis românilor 60 km de autostradă nouă până la finele anului și vrea să se țină de cuvânt. Astăzi, 27 noiembrie, se află în control pe Câmpia Turzii-Târgu Mureș.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, verifică stadiul lucrărilor de pe autostrada Câmpia Turzii- Ogra-Târgu Mureș (loturile 1 și 2).

“Cele două loturi sunt pregătite pentru recepție și, implicit, pentru deschiderea traficului. În acest an, se va circula pe cele două loturi, dar trebuie respectate condițiile de siguranță a traficului. Am venit aici pentru că este vremea să evaluăm ce s-a lucrat. Au fost multe probleme pe șantiere, m-am implicat încă de la începutul mandatului meu. Problemele legate de autorizații s-au rezolvat suficient de repede pentru ca antreprenorii să aibă front de lucru. (…) Vin aici că este important să iau decizii. Nu vin în vizite cu caracter electoral”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Șova, la începutul vizitei pe Autostrada Câmpia Turzii-Ogra-Târgu Mureș.

Aceasta este posibil să fie dată în folosință peste două săptămâni, iar în prezent se mai lucrează la un nod rutier.

Muncitorii mai au de finalizat un nod rutier pe Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureș
Muncitorii mai au de finalizat un nod rutier pe Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureș

Construcţia autostrăzii Câmpia Turzii-Târgu Mureş, face parte din Autostrada A3, Braşov - Cluj - Borş,  și a fost împărţită în cinci loturi. Primele două loturi măsoară 19,3 km și au costat 431.136 milioane de lei fără TVA.

Ministrul Transporturilor:”Muncitorii suferă de lene”

Ieri, demnitarul demisionar a fost în control pe ultima bucată din Autostrada București-Ploiești. Cei 3 km de drum de viteză care intră în Capitală, pe Șos. Petricani.

A fost nemulțumit de ceea ce a găsit, în condițiile în care ciotul de autostradă ar trebui dat în circulație pe 1 decembrie, iar constructorul mai are multe de finalizat.

”Au întâmpinat probleme de lene cred și de slabă mobilizare, pentru că de mai bine de cinci luni, cel puțin, nu au mai întâmpinat nici o problemă administrativă. S-au plâns de faptul că erau niște stâlpi de la Electrica pe care trebuiau să-i mute și îi încurcau, dar acest lucru nu înseamnă că aici nu ar fi trebuit să fie gata alocarea încă de astă vară”, a afirmat ministrul demisionar, legat de firmele Aktor și Euroconstruct care au primit contractul în urmă cu doi ani.

Mâine se verifică lucrările la Lugoj-Deva

Mâine, Șova se afla pe șantierul Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva, unde sunt multe probleme. Are în total 22,139 km și la acest moment este finalizat în proporţie de 95%.

Doar că de mai bine de doi ani, sute de muncitori lucrează aproape zilnic la excavarea versantului de la marginea satului Şoimuş, pentru a realiza o porțiune de aproximativ 1 km. Acesta se tot surpă, solul fiind instabil.

Potrivit ziarulunirea.ro, lucările sunt acum întrerupte. Tot aici au fost probleme și cu liliecii găsiți într-o grotă, iar organizațiile de mediu au cerut stoparea lucrărilor.

Pe Autostrada Lugoj-Deva sunt probleme cu un deal care se tot surpă. S-a excavat la el timp de doi ani
Pe Autostrada Lugoj-Deva sunt probleme cu un deal care se tot surpă. S-a excavat la el timp de doi ani

Ceea ce s-a și întâmplat timp de un an până când autoritățile au obiținut avizele necesare de la Comisia Europeană. Tronsonul urmează să fie dat în circulație în august 2019.

Sunt promisiuni pentru 60 km de autostradă

Dar chiar și așa, ministrul Șova vrea ca românii să poată circula până la sfârșitul anului pe încă 60 km de autostradă.

”Mandatul meu nu s-a terminat deocamdată și cred ca nu se va termina înainte să-mi ating obiectivul de 60 km de autostradă, cum am promis. Vor fi receptionați încă 15 km în aceasta saptămână”, a precizat Lucian Șova.

În prezent, rețeaua de autostrăzi din România se ridică la 783 km.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
image
image
image
image
image
image
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net