Este haos pe DN1! Se pun parapeţi în calea morţii

Ultima actualizare:

    Maşinile au circulat,  ieri, bară la bară pe  câte două benziFoto: Dorin Constanda
Maşinile au circulat, ieri, bară la bară pe câte două benziFoto: Dorin Constanda

Atenţie, şoferi! Ar fi bine ca în următoarele zece zile să evitaţi DN1, la intrarea în Capitală. Muncitorii de la Drumuri au început de ieri să monteze parapeţi. O bandă se restricţionează pe timpul lucrărilor, astfel că circulaţia este îngreunată.

Cel mai aglomerat drum din România este şi cel mai periculos. Este vorba despre DN1, cu tristul renume de “şoseaua morţii”, unde au loc cele mai grave accidente soldate cu morţi şi răniţi. Nu mai puţin de 16.000 de şoferi îşi pun viaţa în pericol în fiecare zi, din cauza lipsei unei infrastructuri gândite să-i protejeze în condiţii de trafic aglomerat.

Din zona Pasajului Băneasa şi până la Otopeni e jale. Se circulă cu viteză, astfel că accidentele sunt la ordinea zilei. Aşa că cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) au gândit că e timpul să ia măsuri. Încă de ieri muncitorii au început să monteze separatoare de sens din beton pe această porţiune de drum. Au blocat circulaţia pe o bandă şi au scos bordura din mijlocul drumului ca să facă loc parapeţilor.

”Zilnic vor fi montaţi parapeţi pe câte 400 m lungime, iar pe porţiunea respectivă se va circula pe o singură bandă, pe ambele sensuri. Lucrarea se va face pe o distanţă de 4 km, în intervalul 10.00-14.00, când nu e aşa aglomerat”, ne-au explicat cei de la CNADNR. Nu a fost deloc aşa. Chiar dacă ora nu era de vârf a fost haos la intrarea în Bucureşti. Cozile de maşini s-au format de la Academia Militară. Iar la fel va fi şi în următoarele zece zile.

Click! spune


    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

Montarea separatoarelor vine după ce în zonă au avut loc mai multe accidente grave, soldate cu morţi. Pe 13 mai, Oana Dicu, de 35 de ani, a murit sub privirile fiicei sale de 4 ani. Tânăra se afla la volan, pe podul Băneasa, când o Dacie Logan, care venea dinspre Ploieşti, a ajuns pe contrasens şi a izbit în plin maşina pe care o conducea.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net