«Eram la televizor şi am auzit două explozii»

Ultima actualizare:

    Aşa arată acum Mercedesul CLA  180 care a luat foc. O asemenea  maşină se vinde, pe piaţa second  hand, cu aproximativ 20.000 €
Aşa arată acum Mercedesul CLA 180 care a luat foc. O asemenea maşină se vinde, pe piaţa second hand, cu aproximativ 20.000 €

Cocteiluri Molotov lângă spitalul SRI, explozii şi maşini arse în preajma unor grădiniţe şi a unor blocuri de locuinţe! Nu sunt ingredientele unui film de acţiune, ci episoade petrecute sâmbătă noapte, pe trei străzi din sectorul 1 al Capitalei. Şapte vehicule au ars ca o torţă, iar piromanul nu a fost încă prins.

”Stăteam şi ne uitam la televizor, când s-au auzit două explozii puternice”, povesteşte Emil Scărlătescu, care locuieşte pe strada Gala Galaction, la doi paşi de locul unde piromanul a acţionat prima oară. Era ora 23.00 şi pe această arteră liniştită, între două grădiniţe, ardeau trei maşini, iar focul ameninţa să se extindă şi la a patra. ”Am avut mare noroc. Era chiar automobilul băiatului nostru şi pompierii l-au salvat la limită”, îşi aminteşte omul.

N-a trecut o oră şi pompierii aveau să stingă alte patru maşini incendiate: două parcate pe strada Petru Rareş şi două pe strada Nicolae Ionescu, chiar în spatele spitalului SRI - Agrippa Ionescu. ”Sunt camere de luat vederi în zonă şi e imposibil să nu existe imagini. Sperăm ca Poliţia să-şi facă datoria. Aici, la noi, este o zonă liniştită”, spune Raluca Cros­man, locatar de pe strada Gala Galaction. Pompierii au găsit bucăţi de textile îmbibate în combustibil şi urme de cioburi provenind, cel mai probabil, de la clasicele cocteiluri Molotov, aşa că au anunţat poliţia. Sâmbătă spre duminică, o patrulă de jandarmi a reţinut un bărbat suspect pe Calea Griviţei. După mai multe ore de interogatoriu, acesta a fost eliberat, din lipsă de probe.


    Emil  Scărlătescu
Emil Scărlătescu

“Autoturismele prezentau avarii semnificative, de la 60 până la 80 la sută. Din cauza efectului de ardere au fost avariate şi alte autoturisme staţionate în vecinătate”, detaliază căpitanul Daniel Vasile, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.În ultimele 48 de ore au fost cercetate mai multe persoane care domiciliză în zona Calea Griviţei - Bulevardul Ion Mihalache, dar deocamdată nu a fost conturat un cerc de suspecţi. Dacă vor fi prinşi, vinovaţii vor fi acuzaţi de distrugere.


    Flăcările au distrus şi un  Volkswagen Polo, un Volkswagen  Golf şi, parţial, o Skoda Fabia
Flăcările au distrus şi un Volkswagen Polo, un Volkswagen Golf şi, parţial, o Skoda Fabia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Emma Raducanu cu decorația primită de la regele Charles FOTO Getty Images (1) jpg
image
image
image
image
image
image
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net