Elevii se întorc la şcoală, dar peste o lună au iar vacanţă

Ultima actualizare:

    Anul școlar  2015-2016 are  36 de săptămâni  de cursuri
Anul școlar 2015-2016 are 36 de săptămâni de cursuri

Gata vacanța! De luni, 11 ianuarie, cei peste 3 milioane de elevi din învățământul preuniversitar se întorc la școală.

Au avut trei săptămâni de relaxare, iar acum urmează o lună de cursuri, până la încheierea primului semestru, în 5 februarie. Atunci, va începe vacanța intersemestrială, care va dura până în data de 14 februarie.

Potrivit structurii anului școlar, aprobată de Ministerul Educației, cursurile semestrului al doilea vor începe, luni, 15 februarie și vor dura până vineri, 22 aprilie. În intervalul 18-22 aprilie, se va desfășura Săptămâna „Școala Altfel”. Apoi, urmează vacanța de primăvară, între 23 aprilie și 3 mai (n.r. în 1 mai, ortodocșii vor sărbători Paștele).

Cursurile se vor relua miercuri, 4 mai, și se vor încheia vineri, 24 iunie, când se va încheia și anul școlar 2015-2016. Ministerul Educației recomandă ca tezele școlare din semestrul al II-lea să fie susținute de elevi până la 20 mai.

Excepție de la această structură a anului școlar fac clasele a VIII-a și a XII-a. La clasele a XII-a, durata cursurilor este de 33 de săptămâni, iar 4 săptămâni sunt dedicate desfășurării Bacalaureatului; aceste clase termină liceul în 3 iunie. Examenele de Bacalaureat vor începe, în 13 iunie. Rezultatele finale, după contestații, se vor afișa în 16 iulie

. La clasele a VIII-a, durata cursurilor e de 35 de săptămâni, iar o săptămână este dedicată desfășurării evaluării naționale. Elevii de clasa a VIII-a termină școala în 17 iunie. Aceștia vor începe examenele evaluării în 27 iunie, iar, în 5 iulie, se vor afișa rezultatele finale, după contestații.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net