El este eroul care i-a salvat viaţa lui Dănuţ

Ultima actualizare:

    Cârligul confecţionat de Auraș Ofiţă l-a scos pe Dănuţ din fântânăFoto: Evenimentul Zilei
Cârligul confecţionat de Auraș Ofiţă l-a scos pe Dănuţ din fântânăFoto: Evenimentul Zilei

Incredibil! Copilul căzut în fântână zilele trecute putea fi scos de acolo cu cel puţin cinci ore mai devreme. Asta dacă pompierii l-ar fi ascultat pe fântânarul satului, care a venit cu soluţia salvatoare încă de la primele ore ale zilei.

O zi întreagă le-a luat pompierilor să îl scoată la suprafaţă pe Dănuţ Pascu, pruncul de 1 an şi 8 luni din Balta Sărată-Teleorman care a că­­zut în puţul din curtea casei părinteşti. Au fost mobilizate forţe impresionante şi logistică de ultim răcnet, pentru ca la finalul zilei micuţul să fie scos din puţ printr-o metodă cât se poate de rudimentară: cu un cârlig făcut dintr-o sârmă de fier-beton. Culmea, nici măcar această soluţie nu a venit din partea salvatorilor!


    Fântânarul satului a confecţionat cârligul cu care a fost scos băieţelul din puţFoto: Dorin Constanda
Fântânarul satului a confecţionat cârligul cu care a fost scos băieţelul din puţFoto: Dorin Constanda

Puţarul satului, Auraş Ofiţă, o propusese încă de dimineaţă, dar nimeni nu l-a luat în serios. ”În jurul orei 11, am fost sunat de către unchiul copilului. În câteva minute am ajuns în sat, iar după ce am văzut cum stau lucrurile le-am spus pompierilor că singura soluţie e să improvizăm o bară metalică cu un cârlig. Nici nu m-au băgat în seamă, chiar m-au dat la o parte. Mi-au spus că dacă Arafat nu cunoaşte... invenţia, nu poate să o folosească”, a declarat Auraş Ofiţă pentru „Evenimentul Zilei”. Deşi fusese refuzat, omul a mers în sat şi a luat două fiare pe care le-a sudat. Să fie acolo. Cine ar fi crezut că acestea îi vor salva în cele din urmă viaţa lui Dănuţ, însă cu o întârziere de peste zece ore. ”Şi acum mă dor ochii de la sudură, nu am închis un ochi toată noaptea”, spune Auraş, convins că operaţiunea ar fi durat mai puţin dacă era lăsat să îşi facă meseria alături de tatăl său, fântânar de peste 50 de ani.

«E un caz extrem de grav, fără precedent»


    Prof. dr. Dan Mircea Enescu
Prof. dr. Dan Mircea Enescu

„Copilul este în continuare intubat şi ventilat. Este ţinut pe aparate, analgosedat, special ca acel plămân să poată să-şi revină sub tratamentul antibiotic. Riscurile sunt în continuare de infecţie pulmonară” a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Gr. Alexandrescu, dr. Raluca Alexandru.

La rândul său, managerul spitalului, prof. dr. Dan Mircea Enescu, a spus că e vorba de un caz „extrem de grav, fără precedent, cu risc de infecţie pulmonară, care ar putea cauza decesul, cu afectarea gravă a pielii din cauza frigului şi a umezelii, pentru că a stat mai bine de 11 ore cu jumătate de corp în apă”. „Faceţi, vă rog, un test şi vedeţi dacă puteţi sta în frig, în întuneric, într-un spaţiu îngust atâtea ore. Mie, ca adult, îmi este greu să mă văd rezistând. Dar, în viaţa mea, am văzut multe minuni”, a spus profesorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net