Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, fără imunitate. Pot fi urmăriţi penal

Ultima actualizare:

    Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu sunt cercetați în dosarul MicrosoftFoto: Arhiva Click
Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu sunt cercetați în dosarul MicrosoftFoto: Arhiva Click

Senatul a votat, astăzi, 19 noiembrie, începerea urmării penale a Ecaterinei Andronescu şi a lui Şerban Mihăilescu.

UPDATE Senatul a votat pentru ridicarea imunităţii lui Şerban Mihăilescu, cu 77 de voturi „pentru“ şi 51 „împotrivă“, conform adevarul.ro.

UPDATE Şerban Mihăilescu a luat cuvântul, pentru a se apăra în faţa membrilor Senatului: „Nu am participat la nicio întâlnire, negociere, tratative, ofertare sau orice fel de activitate legată de Microsoft. Am făcut o singură vizită la Guvern, la succesorul meu, care a devenit şi denunţător. În viaţa mea n-am vorbit cu cei din paretea celelilate părţi semnatare. Nu ştiu cum se leagă această chestiune“.

În apărarea sa, a arătat fotografii din momentul încheierii contractului dintre Guvern şi Microsoft. „N-am fost acolo de niciun fel. Asta e, asta e!“, a mai spus Mihăilescu. „Am avut o prezentare mai largă în faţa comisiei, dar acum mă opresc aici, pentru că am obosit“, a încheiat Mihăilescu, care a cerut protecţie din partea senatorilor.

Votul exprimat miercuri, în Senatul României, pentru începerea urmăririi penale a Ecaterinei Andronescu în dosarul Microsoft a fost foarte strâns: 73 de senatori au votat „pentru“, în timp ce 62 au votat „împotrivă“. Imediat după votul secret, cu bile, politiciana a declarat că se va lupta pentru a-şi demonstra nevinovăţia: „Mulţumesc pentru vot tuturor senatorilor. Mă voi bate pentru a-mi dovedi nevinovăţia. Să nu vă pierdeţi încrederea în onsestitatea mea“.

Ecaterina Andronescu s-a apărat spunând că nu a avut nici un folos material în acest caz. "Vreau să vă spun că de pe site-uri am calculat preţurile. Au fost sub preţul pieţei. În referatul DNA nu mi s-au adus acuzaţii legate de offshoruri. Sunt acuzată că am aprobat bugetul", a afirmat ea de la tribuna oficială.

Înainte ca senatorii să voteze pentru începerea urmăririi ei penale, membra PSD a încercat să-şi convingă colegii că nu este un politician corupt. "Nu vă cer să mă apăraţi prin vot. Numele meu nu avea ce să caute în dosarul licenţelor Microsoft. Nu am avizat şi aprobat niciun document. Niciodată nu am cerut, condiţionat, şi nu am luat nimic de la nimeni. Nu sunt din corupţii acestei ţări şi vreau să mă apăr în instanţă", a spus Ecaterina Andronescu.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net