Miliardarii din scandalul Microsoft, "vizitaţi" de mascaţi

Ultima actualizare:

    Remus Truică are o proprietate uriaşă la SnagovArhiva Click!
Remus Truică are o proprietate uriaşă la SnagovArhiva Click!

Mai mulţi miliardari s-au trezit joi dimineaţă cu procurorii la uşă. Remus Truică, Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru ”Niro”, Dinu Pescariu au fost nevoiţi să deschidă porţile vilelor şi sediilor pentru a permite ridicarea de posibile dovezi de vinovăţie în dosarul Microsoft.

Au proprietăţi imense şi conturile pline de bani. Însă, procurorii anticorupţie suspectează că averile lor fabuloase au fost făcute prin fapte de corupţie. Joi, au fost făcute 56 de percheziţii la domiciliile şi sediile firmelor unor oameni de afaceri foarte bogaţi: fostul consilier al lui Adrian Năstase, Remus Truică, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, omul de afaceri Nicolae Dumitru, patronul ”Niro” şi fostul tenisman Dinu Pescariu.

Procurorii au ridicat documente care să confirme că miliardarii sunt implicaţi în scandalul Microsoft, în care sunt anchetaţi mai mulţi politicieni şi nouă foşti miniştri. Aceştia ar fi semnat contracte păguboase, ar fi luat şpagă prin off-shore-uri, mită în bani gheaţă sau bunuri. E vorba de o şpagă de 20 de milioane $, dintr-un total de 60 de milioane, pentru un contract de licenţe Microsoft pentru şcolile din România. Pe listă apare şi Cătălin Harnagea, fostul şef de la SIE.

Numele lui Dorin Cocoş şi cel al lui Nicolae Dumitru ”Niro” sunt menţionate în declaraţiile unor martori audiaţi în dosar, iar unul din martori  a declarat că omul de afaceri Dorin Cocoş şi primarul oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, au primit ”opt-nouă” milioane de euro, respectiv ”circa trei milioane de euro”, potrivit Mediafax. Se pare că fostul soţ al Elenei Udrea ar fi plecat din ţară imediat după începerea anchetei, spre Dubai, iar acum nu se mai ştie unde e, scrie romaniatv.net.

Şi Dinu Pescariu a primit procurorii DNA

Cum a “mers” şpaga în dosarul Microsoft? ”În cursul anului 2008 sau 2009, în contextul finalizării contractului dintre Guvernul României şi Microsoft, Florică Claudiu, fostul şef al Fujitsu în România, a apelat la Dinu Pescariu, despre care era cunoscut că avea o relaţie bună cu Dorin Cocoş pentru a-l susţine în cadrul licitaţiei ce urma a se realiza. Ştiu că Pescariu Dinu a intermediat legătura dintre Florică Claudiu şi Dorin Cocoş. În perioada respectivă au fost organizate diverse întâlniri între Florică Claudiu şi Gabriel Sandu, fie la Ministerul Comunicaţiilor, fie în alte locaţii. La unele dintre întâlniri a participat şi Gheorghe Ştefan. Ştiu că printre beneficiarii acestor sume se regăseau Gabriel Sandu, Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş, Dinu Pescariu, Nicolae Dumitru”, scrie un martor, citat de Mediafax.

Acesta mai spune că sumele date lui Dorin Cocoş au fost în cea mai mare parte în numerar, banii fiind retraşi numerar din Elveţia de Pescariu Dinu şi înmânaţi personal de acesta lui Dorin Cocoş.

Remus Truică, 44 ani. Fost șef de cabinet al premierului Adrian Năstase. Are o proprietate uriașă în Snagov. În garajul vilei sunt mai multe maşini scumpe. Are un apartament la Monte Carlo, un iaht de şapte milioane de euro şi o vilă în Caraibe, pe Insula Saint Martin. Are o avere estimată la 10 milioane de euro.

Dorin Cocoș, 53 ani. Om de afaceri care este legat de afacerea parcărilor Dalli din Capitală. Înainte de a divorța de Elena Udrea avea o avere de 10 milioane de euro, pe locul 335 în Topul Forbes.

Nicolae Dumitru ”Niro”, 50 ani. Dezvoltator imobiliar, cunoscut pentru companiile ”Niro Grup” și Dragonul Roșu. Este pe locul 30 în topul bogaților, cu o avere estimată la 100 de milioane de euro.

Nouă foşti miniştri, acuzaţi de DNA

Prinţul Paul şi prinţesa Lia au dat declaraţii miercuri noapte la DNA
Prinţul Paul şi prinţesa Lia au dat declaraţii miercuri noapte la DNA

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală pentru nouă foşti miniştri.

1. ECATERINA ANDRONESCU - SENATOR abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

2. VALERIAN VREME - DEPUTAT abuz în serviciu.

3. ŞERBAN MIHĂILESCU - SENATOR instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

4. DAN NICA - EUROPARLAMENTAR abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

5. ADRIAN ŢICĂU abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani.

6. GABRIEL SANDU abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

7. DANIEL FUNERIU abuz în serviciu.

8. ALEXANDRU ATHANASIU abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

9. MIHAI TĂNĂSESCU abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Dosar pentru retrocedări ilegale de 90.000 de hectare


    Prinţul Paul şi prinţesa Lia au dat declaraţii miercuri noapte la DNA
Prinţul Paul şi prinţesa Lia au dat declaraţii miercuri noapte la DNA

DNA Braşov a lansat miercuri cea mai mare anchetă din ultimii 20 de ani privind retrocedarea ilegală a 90.000 de hectare de pădure, o suprafaţă de aproape cinci ori mai mare decât cea a Bucureştiului. La audieri au fost chemaţi printre alţii socrul lui Ponta, senatorul Ilie Sârbu, finii lui Băsescu, prinţul Paul şi prinţesa Lia. Alături de ei mai sunt cercetaţi parlamentari, judecători şi avocaţi. Cele două feţe princiare sunt acuzate de cumpărare de influenţă, iar Sârbu are calitatea de suspect. Victor Hrebenciuc, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a fost anunţat că este cercetat pentru trafic de influenţă. Ieri, patru persoane implicate în acest dosar au fost reţinute pentru 24 de ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net