După un an de TVA 9%, mâncarea s-a scumpit iar

Ultima actualizare:

    Când cumpără  alimente, românii  scot din buzunar  mai mulţi bani
Când cumpără alimente, românii scot din buzunar mai mulţi bani

Miercuri (1 iunie) s-a împlinit un an cu TVA de 9% la alimente. Sunteţi curioşi dacă preţurile au rămas la fel ca-n iunie 2015? Nu chiar. Unele produse s-au ieftinit, la altele preţurile au rămas neschimbate, dar la cele mai multe s-au înregistrat creşteri.

A trecut un an de când, Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) la alimente a fost redusă de la 24% la 9%. Reporterii Click! au mers într-un hypermarket şi vă propun o comparaţie a preţurile de azi cu cele din perioada anterioară reducerii de anul trecut, arătând că doar unele cotaţii au scăzut. Am mers la acelaşi hypermarket de unde am făcut cumpărături şi anul trecut pentru a vedea cum au evoluat preţurile.

De exemplu, uleiul s-a scumpit. Anul trecut pe un 1 litru de ulei Lorena plăteam 3,75 lei, iar ieri acelaşi ulei se vindea cu 3,99 lei. Aceeaşi apă minerală pe care am pus-o anul trecut în coş era acum mai ieftină cu 3 bani. Nu şi berea. Un bax cu şase cutii la 0,33 litri costă acum 19,50 lei, faţă de 18.60 lei. Şi iaurtul, smântâna şi laptele s-au scumpit cu câţiva bani, iar sucul s-a mai ieftinit cu zece bani. “Reducerile au fost praf în ochi. Nu am simţit nici o economie după micşorarea TVA. Când merg la cumpărături las la fel de mulţi bani ca şi înainte”, ni s-a plâns Viorel Eftime, un pensionar din Bucureşti.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net