După 21.100 de ore, Ponta nu mai e "Dottore"

Ultima actualizare:

    Premierul a renunţat ieri la titlul academic de doctor în drept, după doi ani şi jumătate de la acuzaţia de plagiatfoto: mediafax
Premierul a renunţat ieri la titlul academic de doctor în drept, după doi ani şi jumătate de la acuzaţia de plagiatfoto: mediafax

Au trecut doi ani şi jumătate de când preşedintele Traian Băsescu i-a spus ironic ”Dottore” lui Victor Ponta. Ieri, premierul a renunţat de bună voie la titlul academic pentru care a fost acuzat, şi dovedit de mai multe comisii independente, că l-a obţinut cu o lucrare plagiată.

Premierul a făcut ieri un gest neaşteptat, după ce doi ani de zile a negat că a plagiat lucrarea cu care a obţinut, în 2003, titlul academic de ”doctor în drept”. Victor Ponta a trimis ieri o scrisoare rectorului Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, prin care îl anunţă că renunţă la titlul academic.

”Acesta este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariţiei acuzaţiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credinţă şi nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic”, a scris Ponta, care a publicat pe Internet întreaga scrisoare. 

În 2012, în revista Nature a publicat un text care spunea că premierul Victor Ponta a plagiat lucrarea sa de doctorat. Preşedintele Băsescu a folosit imediat informaţiile şi i-a spus ironic ”Dottore” premierului Ponta.

Victor Ponta a spus la acea vreme că el consideră o performanţă faptul că, într-o lucrare de 410 pagini, a plagiat 30. Iniţial, premierul anunţase că va demisiona dacă se dovedeşte plagiatul, apoi s-a răzgândit şi a spus că scandalul ”este o mizerie politică, o execuţie mafiotă”.

Lucrarea a fost analizată de experţi

În 20 iulie 2012 Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti a decis că Victor Ponta a plagiat intenţionat, găsindu-se pasaje copiate pe 115 pagini, din cele 297. Parchetul general a dat NUP, pe baza expertizei Oficiului Român pentru Drepturi de Autor, potrivit căruia plagiatul nu poate fi dovedit. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net