Dumnezeu e mare! Încă trei români au fost salvați din infernul din Italia

Ultima actualizare:

    Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Trei români care figurau pe lista persoanelor dispărute după cutremurul din centrul Italiei au fost găsiți în viață. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au anunțat cu puțin timp în urmă că un singur cetățean român mai este de găsit. Însă, 11 conaționali și-au pierdut viața după ce au fost prinși sub dărâmături.

Veste neașteptat de bună pentru românii din Italia și pentru rudele lor de acasă. Trei conaționali, care au fost dați dispăruți imediat după producerea cutremurului din centrul Italiei, au fost găsiți nevătămați, au anunțat oficialii MAE. Aceștia au precizat că românii au fost identificați și sunt în afara oricărui pericol, însă nu au oferit alte detalii. Informații suplimentare au primit doar familiile lor. Un singur român mai este de găsit acum, în vreme ce 11 au fost deja declarați decedați.

Autoritățile române au declarat că primele trupuri neînsuflețite ale românilor decedați vor fi aduse în țară mâine, 30 august. E vorba de 7 dintre cei 11 cetățeni români, care vor ajunge în țară pentru ceremoniile religioase de înmormântare. Costurile de repatriere a trupurilor neînsuflețite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului. Reprezentanții MAE a luat legătura cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră din țară, în vederea facilitării intrării în România a transporturilor funerare.

Echipa consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE şi cele două echipe consulare mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate în zonele calamitate, încă de la debutul crizei, continuă activitatea și demersurile specifice la fața locului până la repatrierea tuturor trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați și până la clarificarea situației persoanei de cetăţenie română declarată dispărută.

Numărul victimelor seismului din 24 august din centrul Italiei se apropie de 300. Cutremurul a afectat masiv provinciile Rieti și Ascoli Piceno. Orașul Amatrice a fost distrus în proporție covârșitoare. Cele peste o mie de replici care au urmat seismului s-au resimțit până la Roma, Napoli și Florența.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net