Dumitru Dragomir, chemat să dea cu subsemnatul despre banii de la FIFA

Ultima actualizare:

    Dumitru Dragomir, la intrarea în sediul DIICOT (foto: Eduard Enea/Adevărul)
Dumitru Dragomir, la intrarea în sediul DIICOT (foto: Eduard Enea/Adevărul)

O anchetă a DIICOT l-a scos pe Dumitru Dragomir din bârlog pentru a da lămuriri în legătură cu deturnarea unei mari sume de bani, primită de Federația Română de Fotbal (FRF) de la FIFA. Alături de Dragomir, fost președinte al Ligi Profesioniste de Fotbal (LPF), sunt investigați mai mulți oficiali ai FRF.

UPDATE: Mitică, la ieșirea de la DIICOT: „Nu puteam să mint, că eu uit”

„Am fost chemat ca martor într-o problemă a anilor 2000-nu-știu-cât-2000-nu-știu-cât, ce s-a discutat în comtietele executive, ce hotărâri s-au luat, la unele am fost, la altele am lipsit. Ce m-au întrebat domnii procurorii, eu am spus și am jurat că spun adevărul. Nici nu puteam să mint, că eu uit”, a spus Dumitru Dragomir, la ieșirea de la audieri.

Un milion de euro, transmis de FIFA în perioada 2010-2012, nu a ajuns unde trebuia, adică la FRF. Procurorii DIICOT spun că banii au luat alt drum, și anume buzunarele unor înalți oficiali din fotbalul românesc. Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, a fost citat miercuri dimineață de DIICOT pentru a da declarații în legătură cu parcursul banilor europeni. „Nu am avut, în 20 de ani, privilegiul de a ști ce se întâmplă în Federație. Nu știu despre ce e vorba, vedem după. Am gură bogată, spun tot ce știu. Eu habar n-am să ascund lucruri”, a spus Dragomir la intrarea în sediul DIICOT.

Conform gsp.ro, alte trei nume grele din cadrul FRF vor fi audiate azi la DIICOT. E vorba de Marian Rusen, Ștefan Stana și Paul Costaș, toți membri ai Comitetului Executiv.

foto: Eduard Enea/Adevărul
foto: Eduard Enea/Adevărul

Actual preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, a declarat la Dolce Sport că se aştepta la acest lucru. „Ce se întamplă acum e o consecinţă a unui management pe care mă chinui să-i găsesc un atribut potrivit, astfel încât să nu trezesc dezbateri. Deci să-i spunem lipsă de interes a dezvoltării fotbalului românesc. Ceea ce pot să vă spun este că, la solicitarea anchetatorilor, am pus la dispoziţie tot ce mi s-a cerut”.

Audierile de azi vin în completarea celor de ieri, când mai mulți oficiali ai FRF au dat cu subsemnatul la DIICOT.Ancheta procurorilor vizează modul în care banii veniţi de la FIFA şi UEFA au fost cheltuiţi pentru ridicarea bazei de pregătire de la Buftea. Procurorii suspectează că, prin „umflarea“ costurilor de construcţie, cei de la FRF ar fi deturnat un milion de euro din banii alocaţi de FIFA şi de UEFA pentru proiectul de la Buftea. Forul european ar fi dat aproximativ 2,5 milioane de euro prin programul Hattrick. „Perioada 2010-2012 a fost momentul la care s-a constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion de euro provenită din finanţarea FRF de către FIFA. Banii ar fi fost supuşi unui proces de reciclare, fiind transferaţi succesiv prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice”, potrivit unor surse judiciare. Faptele vizate în anchetă sunt de spălare de bani şi delapidare, scrie adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net