Repară drumul stricat de epava din Apuseni

Ultima actualizare:

    Bucăți din epava avionului au fost transportate cu tractoarele
Bucăți din epava avionului au fost transportate cu tractoarele

Drumul pe care au fost salvaţi supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni va fi reparat. Specialiștii au evaluat pagubele produse de maşinile de mare tonaj.

Locuitorii din zona Horea care au cerut la Bucureşti refacerea drumului afectat de utilajele care au coborât de pe munte epava avionului prăbuşit în Apuseni au primit primul semnal de la minister.

Reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării au venit în zonă, împreună cu specialişti de la Compania Naţională de Investiţii, ca să evalueze situaţia.

Este vorba despre drumul comunal ce leagă localităţile Horea, Giurgiuţ şi Zinzeşti, în lungime de 12 kilometri, care, potrivit localnicilor, a fost distrus în urma transportului cu tractoarele şi maşinile instituţiilor implicate în salvarea victimelor şi a transportului epavei avionului.

Drumul a fost pietruit de primărie în anii 2012 / 2013, mai precizează aceştia, iar acum este impracticabil. Potrivit localnicilor, odată ce va fi reabilitat, drumul va purta numele pilotului Adrian Iovan, care a murit în accidentul aviatic.

Un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla echipaj medical s-a prăbuşit, în 20 ianuarie, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

Doi oameni au murit şi alţi cinci au fost răniţi.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici din comuna Horea, după aproximativ cinci ore de căutări.

Zeci de persoane au fost audiate până în prezent de Parchetul Militar, cel care desfăşoară ancheta în cazul accidentului aviatic, iar Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a precizat că una dintre cauzele principale pentru producerea tragediei a fost vremea nefavorabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net