Drogurile astea valorează 625 de milioane de euro

Ultima actualizare:

    Aproximativ o tonă  din cantitatea de  droguri a fost  adusă pentru  a fi analizată în  laboratorul  Poliţiei Române
Aproximativ o tonă din cantitatea de droguri a fost adusă pentru a fi analizată în laboratorul Poliţiei Române

Turiştii care s-au cazat săptămâna trecută în staţiunea Eforie Sud habar nu au avut că localitatea este invadată de poliţişti în civil şi membri ai celor mai secrete servicii din România. Motivul? Într-un depozit se aflau ascunse 2,5 tone de droguri care valorează 625 de milioane de euro. Click! vă spune povestea celei mai mari cantităţi de cocaină descoperite în ultimii ani de poliţiştii din Europa.

Ancheta a durat şase luni, iar autorităţile din România au colaborat cu cele din SUA şi Spania pentru a-i prinde pe traficanţi. Gruparea era condusă de un bărbat de origine marocană, cu cetăţenie spaniolă şi olandeză. Drogurile erau în compartimente speciale, într-un container cu banane, venit iniţial în Portul Constanţa tocmai din Columbia. Cocaina era învelită în 10 ambalaje, inclusiv în substanţe care o făcea nedetectabilă, inclusiv la raze sau de câini. Marfa urma să fie extrasă din container, disimulată în camioane cu marmură şi dusă în Olanda.

În România au fost arestate, în seara zilei de 29 iunie, puţin după ora 20.00, cinci persoane, patru lituanieni şi un columbian, care încercau să preia transportul. Aceştia au venit în 21 iunie în staţiune şi au fost supravegheaţi ca în filme. Capul reţelei era un bărbat de origine marocană, dar cu cetăţenie spaniolă şi olandeză. Acesta a fost arestat în seara aceleiaşi zile, în Spania, pe aeroportul din Malaga, după ce probabil aflase de căderea reţelei şi se pregătea să fugă. 

La sediul central al DIICOT a fost adusă ieri, sub paza mascaţilor Poliţiei Române, o parte din cantitatea de droguri pentru a fi supusă unor teste în laboratoarele antidrog. La acţiune au participat, timp de şase luni, 150 de poliţişti români, sprijiniţi de agenţi din SUA şi Spania. 

simeon stalpnicul png

Click! Spune: Precedentul record era de 1.200 kg de cocaină, descoperită în ianuarie 2009 în Portul Constanța Sud - Agigea, ascunsă într-un container adus cu un vapor din Brazilia. Valoarea transportului era estimată la peste 100 de milioane de euro, anunța cu emfază, la vremea respectivă, ministrul de interne, Liviu Dragnea. Doi dintre angajaţii implicaţi în acţiune vor fi avansaţi înainte de termen iar alţi 10 poliţişti vor primi recompense financiare. Grupul era condus de un cetăţean spaniol, iar cocaina era ascunsă în cutii din lemn de cedru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net