Drama româncei a cărei fetiţă a fost sechestrată în China

Ultima actualizare:

    Paula Dong a fost  adusă acasă în 2011,  la un an de la  momentul plecării  în China
Paula Dong a fost adusă acasă în 2011, la un an de la momentul plecării în China

Un copil pierdut într-o ţară cu 1,4 miliarde de locuitori! Acesta e coşmarul îndurat de o mamă din Piteşti, după ce n-a mai ştiut nimic despre fiica sa, plecată la tratament în China acum şase ani. Românca a divorţat de soţul chinez în 2010, iar cei doi copii au fost despărţiţi: băieţelul a rămas cu ea, la Piteşti, iar micuţa a mers, cu tatăl ei, în Asia.

Tatăl a plecat cu Paula la tratament

Teribila poveste a Paulei Dong, fetiţa de 13 ani dispărută într-o ţară cât un continent, a început în 2010, după divorţul părinţilor: Dong Ya Min, cetăţean chinez,  şi Alexandra Grigorescu, româncă, patronii unui restaurant cu specific asiatic din Piteşti. Mama fusese de acord ca tatăl să plece în China cu fetiţa, după ce medicii descoperiseră că are un cheag de sânge pe creier. Cei doi soţi conveniseră ca fetiţa să rămână cu tatăl, pentru a-i facilita continuarea procedurilor medicale în China, iar băiatul, pe atunci în vârstă de 15 ani, în grija mamei. 

simeon stalpnicul png

Chinezul s-a întors în ţară fără fată

Dong Ya Min s-a întors în ţară fără copilă, explicându-i mamei că micuţa a rămas la tratament. La scurt timp, fostul soţ s-a mutat cu o altă femeie, tot româncă, dar a făcut infarct şi a decedat. Primul gând al mamei a fost la fetiţa rămasă în China. Femeia a contactat clinica la o care o ştia internată şi a primit o veste şocantă: Paula nu era acolo! “Mi s-au înmuiat picioarele. Nu ştiam pe cine să întreb, de unde să încep”, povesteşte Alexandra Grigorescu, mama Paulei.

I s-au cerut 30.000 de euro contra copilei

Disperată, ea a găsit, pe o factură a fostului soţ, câteva numere cu prefix de China. “Am ajuns să vorbesc cu nişte cetăţeni chinezi la care se afla fetiţa! Mi-au dat-o la telefon şi, din câte auzeam, lângă ea se mai aflau şi alte copile. M-am gândit la ce e mai rău: trafic de persoane, de organe… Mi-au cerut 25.000 de euro, sumă pe care i-ar fi dat-o fostului meu soţ pentru a le obţine vize pentru România”, îşi aminteşte mama fetei. “Eram disperată, nu aveam efectiv ce să vând! M-am dus la Poliţia Română. N-a trecut mult şi m-am trezit cu telefon de la cei care-mi ţineau copilul: «Pentru că te-ai dus la Poliţie, răscumpărarea creşte la 30.000 de euro». Ce am trăit în acea perioadă e greu de descris. Aici, în ţară, mi-au fost tăiate cauciucurile de la maşină. Am fost la un pas să facă explozie în mers. Era un fel de ameninţare cu moartea”, spune, marcată, femeia. 

simeon stalpnicul png

«Au fost semne de abuz, dar nu sexual»

Înspăimântată şi neputincioasă, Alexandra a apelat, în 2011, la un avocatul argeşean Liviu Stancu. “M-a învăţat ce trebuie să fac, pas cu pas. Fetiţa a fost dată în urmărire prin Interpol, dar nimeni n-o putea localiza. M-am trezit într-o zi cu soţia unui fost bucătar chinez de la restaurantul nostru, întoarsă din China, că-mi arată poze cu ea şi fiica mea, făcute în timpul vizitei. Un alt şantaj, pentru că-mi cerea bani pentru fotografii. Am anunţat imediat Direcţia Crimă Organizată Bucureşti. Aşa au reuşit să o localizeze pe Paula”, povesteşte femeia.

Posibilităţile de intervenţie pe teritoriul Chinei erau însă foarte limitate. “Am sfătuit-o să execute o acţiune de protest în faţa ambasadei chineze de la Bucureşti”, explică, pentru “Jurnal de Argeş”, avocatul Liviu Stancu. “S-a dus şi a depus cerere de autorizare la primărie. Cu o zi înainte de manifestaţie, mă sună râzând şi îmi spune: «Ştiţi pe cine ţin eu în braţe? Pe Paula». Eram la volan şi am fost la un pas să intru cu maşina în şanţ când am auzit bucuria din glasul mamei”, adaugă avocatul. 

Nici Alexandra Grigorescu, nici avocatul Stancu nu ştiu exact ce s-a întâmplat în China cu fata, acum în vârstă de 19 ani. “Au fost semne de abuz, dar nu sexual. Prea multe n-am putut afla de la ea, având în vedere problemele ei de sănătate şi  faptul că în aceşti ani uitase limba română”, mărturiseşte, emoţionată, mama  Paulei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net