Dragoș Pîslaru, de la consilierul lui Cioloș la șefia Ministerului Muncii

Ultima actualizare:

    Dragoș Pîslaru
Dragoș Pîslaru

Dragoș Pîslaru (40 de ani), fost consilier pe probleme economice al premierului Dacian Cioloș, a fost numit luni ministru al muncii. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Pîslaru la Ministerul Muncii. Poziția a rămas vacantă după demisia Anei Costea, decizie luată ca urmare a discuțiilor create în jurul legii salarizării bugetarilor.

Analistul economic Dragoş Pîslaru, managing partner la firma de consultanţă GEA consulting, a fost numit  consilier pe probleme economice al premierului Dacian Cioloş în luna decembrie a anului trecut. Azi, acesta a fost desemnat de Ciloș în funcția de ministru al muncii, după demisia Anei Costea. Aceasta și-a depus mandatul, în formă de protest față de prompvarea legii salarizării bugetarilor.

Dragoș Pîslaru va fi „uns” în funcție azi la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, după ce președintele Iohannis și-a dat avizul pentru numirea acestuia. Înainte de a lucra la stat, Pîslaru a activa în privat, la firma de consultanță GEA Consulting, fiind cunoscut pe piaţa analiştilor economici ca unul dintre specialiştii pe tema fondurilor europene. GEA Consulting este o firmă care a pregătit până acum trei oameni în administraţia publică: Daniel Dăianu, actualmente membru în consiliul de administraţie a BNR, Liviu Voinea, ministrul bugetului în Guvernul Ponta şi de un an viceguvernator al BNR, scrie zf.ro.

Născut în 1976, Pîslaru este licenţiat în economie internaţională al ASE Bucureşti şi deţine o diplomă de master în relaţii internaţionale de la London School of Economics and Political Science din Londra. El a înlocuit-o pe Ana Costea, care și-a dat demisia la sfârșitul săptămânii trecute, din cauza legii salarizării bugetarilor susținută de Guvern. Ulterior, Executivul a retras ordonanța de urgență privind salarizarea bugetarilor.Discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, „cu sau fără doamna Costea”, declara atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar, scrie Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net