Două femei au născut acasă, asistate prin telefon!

Ultima actualizare:

    Femeia a născut în senilatăfoto: Consiliul Judeţean Constanţa
Femeia a născut în senilatăfoto: Consiliul Judeţean Constanţa

Ninsoarea care nu se mai opreşte de sâmbătă în judeţul Constanţa le-a "forţat" pe două gravide să nască acasă. Femeile nu au mai ajuns la spital şi au fost coordonate de medic prin telefon.

Două femei din judeţul Constanţa au născut, în ultimele ore, acasă, asistate telefonic de medicul coordonator al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, una dintre acestea fiind preluată de paramedici împreună cu copilul pentru a fi transportată la spital. Cadrele medicale încearcă să ajungă şi la cealaltă femeie tot pentru a o duce la o unitate medicală.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au declarat că în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, o femeie din Independenţa a anunţat autorităţile că a intrat în travaliu, dar echipele de intervenţie nu au reuşit să ajungă la locuinţa acesteia, deoarece în zona respectivă zăpada atingea în anumite locuri chiar şi patru metri. 

Femeia a născut un băieţel la locuinţa sa, fiind asistată telefonic de către medicul coordonator al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. Autorităţile fac acum eforturi ca să ajungă la femeie pentru a o transporta la spital împreună cu copilul.

Cea de-a doua mamă are 19 ani

O situaţie similară s-a înregistrat duminică dimineaţa în localitatea Orzaru. O tânără în vârstă de 19 ani a născut o fetiţă în jurul orei 6.30, fiind asistată telefonic tot de medicul coordonator al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. O şenilată a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri de Poduri împreună cu paramedici a reuşit să ajungă la locuinţa tinerii, aceasta fiind preluată împreună cu copilul şi transportată la spital.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, o femeie însărcinată, în vârstă de 21 de ani, din Adamclisi a fost preluată de o şenilată a RAJDP pentru a fi dusă la centrul medical Băneasa. Pentru că şenilata s-a blocat cu şase kilometri înainte de a ajunge în Băneasa, femeia a fost nevoită să nască acolo, fiind ajutată de cei doi paramedici care o însoţeau şi care au fost coordonaţi telefonic de un medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. Ulterior, ea a fost preluată de o ambulanţă şi a ajuns împreună cu copilul la unitatea medicală.  

Judeţul Constanţa s-a aflat din noaptea de joi spre vineri sub cod portocaliu de viscol, iar pe parcursul zilei de vineri meteorologii au emis şi o avertizare cod roşu de viscol. Ulterior, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de viscol, care a fost prelungită până duminică, la ora 22.00 pentru judeţele Suceava, Botoşani, Harghita, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net