Dosarul Hexi Pharma. Iubita lui Condrea, audiată la Poliție

Ultima actualizare:

    Uliana Ochinciuc trăia cu Dan Condrea. Procurorii DNA cred că ea comitea ilegalități împreună cu bărbatul ei
Uliana Ochinciuc trăia cu Dan Condrea. Procurorii DNA cred că ea comitea ilegalități împreună cu bărbatul ei

Uliana Ochinciuc (32 de ani), tânăra care se cununase doar religios cu patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiată luni la Poliție. Femeia e cercetată sub control judiciar pentru spălare de bani și e obligată să se prezinte de fiecare dată când e chemată la audieri. Alături de ea e cercetat și fratele acesteia, Radu Ochinciuc.

UPDATE: Flori Dinu, obligată să rămână în casă. Tribunalul București a respins luni contestația procurorilor și a decis ca directorul general Hexi Pharma, Flori Dinu, să rămână în arest la domiciliu, în dosarul dezinfectanților diluați din spitale Femeia e acuzată de 128 de infracțiuni de înșelăciune. Procurorii Parchetului General o voiau după gratii, însă magistrații Judecătoriei sectorului 5 au dispus, la 28 mai, măsura arestului la domiciliu.

Vizită-fulger la Poliție pentru Uliana Ochinciuc, femeia care trăia alături de Dan Condrea. Ea s-a prezentat luni la Secția 5 din Capitală pentru a da explicații în legătură cu acuzațiile formulate de procurorii DNA. Uliana Ochinciuc și fratele acesteia, Radu Ochinciuc, sunt acuzați de spălare de bani, în dosarul dezinfectanților diluați ai Hexi Pharma. În acest scandal au fost implicate și companiile off-shore din Cipru, CPS Chemical & Solutions LTD şi Hatom Limited LTD, prin intermediul cărora Dan Condrea ar fi spălat bani.

Procurorii acuză că firmele implicate în acest dosar cumpărau substanţe necesare fabricării biocizilor cu un preț infim, în timp ce produsele finite erau vândute printr-un sistem astfel încât preţul acestora creștea astronomic la livrarea lor în ţară.

„Având în vedere caracterul fictiv al operațiunii de intermediere, diferența de preț înregistrată în contabilitate ca urmare a acestor fapte, în sumă de 48.853.031,58 lei (echivalentul a 10.858.857,8 euro) a fost sustrasă de la impozitare în mod nelegal, pentru ca societatea să nu plătească impozitul pe profit datorat”, se arată într-un comunicat al DNA.

Uliana Ochinciuc  este asociat minoritar la Hexi Pharma Co. SRL, cu un procent de 6,25%. Restul părţilor sociale erau deţinute de Dan Alexandru Condrea. Firma avea anual sute de contracte cu spitale de stat. Aceste contracte au făcut că firma să aibă în 2013 un profit de 7,8 milioane de lei, iar în 2014 un profit de 1,8 milioane de lei. Cifrele pentru 2015 nu sunt încă disponibile, scrie evz.ro.

Uliana Ochinciuc este de profesie medic oftalmolog. Ea mai este asociată cu 20% părţi sociale şi în firma Hexi Med SRL (tot împreună cu Dan Alexandru Condrea), firma care deţine clinica medicală Hexi Med, aflată în București, pe bulevardul Octavian Goga, nr. 14, foarte aproape de ‪clubul Colectiv. Uliana Ochinciuc figurează ca medic oftalmolog angajat la clinica Hexi Med. Cu toate acestea, femeia s-a angajat în cursul anului trecut la Spitalul Militar Central, unul dintre cele mai bune spitale din ţară, la cabinetul oftalmologic din Ambulatoriu. Anchetatorii încearcă să stabilească dacă această mutare s-a făcut pentru a asigura firmei Hexi Pharma mai multe contracte de achiziții de dezinfectanți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net