Dosar penal în rem cu privire la alegerile din 2009

Ultima actualizare:

    Alegerile prezidențiale din 2009 au intrat sub lupăFoto: arhivă Click!
Alegerile prezidențiale din 2009 au intrat sub lupăFoto: arhivă Click!

În urma afirmațiilor jurnalistului Dan Andronic, Parchetul s-a autosesizat și a decis deschiderea unui dosar penal în rem cu privire la alegerile prezidențiale din 2009.

Este vorba un dosar deschis la nivelul secției de urmărire penală și criminalistică de la Parchetul General, un dosar în care se fac cercetări cu privire la fapte de abuz în serviciu, de falsificare a documentelor și evidențelor electorale, notează DIGI24.

"În cursul zilei de astăzi, 24 aprilie 2017, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic și conform cărora există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorități publice și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege.

În cauză se efectueză cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net