Dosar penal pentru uciderea militarilor

Ultima actualizare:

    Criminaliștii și procurorii au venit imediat la fața locului, unde elicopterul s-a prăbușit
Criminaliștii și procurorii au venit imediat la fața locului, unde elicopterul s-a prăbușit

Ucidere din culpă și neglijență. Acestea sunt acuzațiile pe care procurorii de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție le aduc în cazul accidentului aviatic, de vineri, când un elicopter al Armatei s-a prăbușit la Sibiu.

Este pentru prima dată când procurorii deschid un dosar de urmărire penală înainte ca ancheta să fie finalizată. Potrivit unui comunicat de presă trimis de Parchetul General, este cercetat proprietarul elicopterului, adică Ministerul Apărării Naționale.

Acuzațiile sunt grave: ucidere din culpă și neglijență în serviciu, în sensul că nu s-au luat măsurile legale de securitate și sănatate în muncă și nu s-au respectat măsuriloe legale de securitate și sănătate în muncă.

Nu a vrut să plece în misiune, din cauza vremii proaste

Iubita unuia dintre militarii morți în tragedia aviatică, a povestit faptul că bărbatul a plecat în misiune cu inima cât un purice. Și asta pentru că spune ea, acesta a sunat-o înainte să decoleze și i-a mărturisit că îi este frică să plece, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, dar că nu poate refuza misiunea.

Elicopterul IAR 330 Puma, cu cei zece militari la bord, a decolat vineri,în jurul orei 10.00, de la baza aeriană din Câmpia Turzii. A parcurs 108 kilometri, iar în localitatea Criș mai mulți martori au observat că elicopterul are probleme.

20 de minute mai târziu, la ora 10.40, unul dintre militari sună la 112.

Aparatul s-a prăbușit în apropiere de satul Stejărișu, la mică distanță de poligonul Cincu din județul Brașov, unde ar fi trebuit să ajungă pentru un exercițiu militar.

Au ars precum torțele

Aparatul de zbor a luat foc, iar militarii au ars ca niște torțe vii. Procurorii, împreună cu specialiști criminaliști și cu membri ai Comisiei de Investigație Tehnică din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, au derulat pe parcursul a două zile cercetarea la fața locului.

Aceasta s-a încheiat în 22 noiembrie când s-au ridicat elementele componente ale epavei care au fost transportate la o unitate militară din Câmpia Turzii.

O parte dintre cei opt militari morți au fost înmormântați ieri, iar cei doi supraviețuitori se zbat între viață și moarte la Spitalul de Arși, din Capitală.

Aceștia au fost operați de mai multe ori, iar unuia dintre ei i s-a făcut ieri transplant de piele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net