UPDATE Doi tineri din Oradea s-au aruncat de pe acoperişul unui bloc

Ultima actualizare:

    Criminaliștii ajunși la fața locului au făcut măsurătorile necesare (foto: adevarul.ro)
Criminaliștii ajunși la fața locului au făcut măsurătorile necesare (foto: adevarul.ro)

Coșmar într-un cartier din municipiul Oradea. Joi seară, doi tineri, cu vârste între 17 și 21 de ani, au murit după ce s-au aruncat de pe un bloc cu zece etaje. Cei doi băieți nu au lăsat nici un bilet de adio în care să-și explice gestul.

UPDATE. Cei doi sinucigași aveau 15, respectiv 17 ani și erau elevi în clasa a VIII-a și a X-a. „Cei doi au fugit de acasă în urmă cu o săptămână. Locuiseră într-o clădire dezafectată din Oradea. Din primele cercetări rezultă că nu erau consumatori de substanțe halucinogene sau droguri, însă erau cunoscuți consumatori de alcool”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău. Anchetatorii au cerut analize toxicologice, pentru a vedea dacă cei doi au consumat și alte substanțe în afară de alcool.Locatarii din blocul C15 de pe strada Sovata, din Oradea, au auzit o bubuitură puternică, joi, în jurul orei 19.00.

„Am auzit o bufnitură apoi, imediat, încă una. M-am uitat pe geam şi am văzut în faţa blocului doi tineri. Unul era pe iarbă, celălalt în faţa blocului, într-o baltă de sânge”, a povestit un martor, potrivit adevarul.ro.

Locatarii blocului de zece etaje de pe care s-au aruncat cei doi băieți au sunat imediat la 112. Din păcate, însă, medicii ajunși la fața locului n-au mai putut decât să constate decesul.

Iosif mărturisea pe Facebook că în copilărie își dorea să zboare
Iosif mărturisea pe Facebook că în copilărie își dorea să zboare

Se pare că tinerii s-ar fi urcat pe acoperişul blocului pe scara de serviciu, iar, înainte de a se sinucide, unul dintre ei şi-a sunat fosta prietenă căreia i-ar fi spus că este ultima persoană cu care vorbeşte. Potrivit prietenilor, citatți de adevarul.ro, tânărul avea o voce tristă.

Pe acoperişul blocului, poliţiştii au găsit două mucuri de ţigară, o pungă, câteva cuie şi un proces verbal de contravenţie. Unul dintre tinerii care i-a văzut pe cei doi când au sărit, a afirmat că aveau asupra lor o pungă cu prenadez, nefiind exclusă varianta că se drogau.

În ceea ce priveşte procesul verbal de contravenţie, unul dintre cei doi ar fi fost amendat după ce ar fi fost găsit consumând băuturi alcoolice pe domeniul public.

Nu au lăsat nici un bilet de adio care să explice gestul.

Pe site-ul de socializare Facebook, internauții au dezvăluit identitatea unuia dintre sinucigași, potrivit bihon.ro. Aceștia spun că unul dintre tinerii morți ar fi Iosif, un băiat de17 ani. Se pare că adolescentului îi plăceau zonele înalte, pe profilul lui având postate mai multe fotografii de pe marginea acoperișului unor clădiri. La una dintre aceste imagini (din anul 2014) apare și o descriere în care Iosif lasă loc de interpretări.

Iosif Bocioc (17 ani) a abandonat școala în clasa a X-a, iar Rafael Popuș (15 ani) era elev în clasa a VIII-a
Iosif Bocioc (17 ani) a abandonat școala în clasa a X-a, iar Rafael Popuș (15 ani) era elev în clasa a VIII-a

„Începe să mi se facă dor, de cum eram atunci când eram copil, atunci credeam că pot să zbor”, a scris Iosif pe contul său.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net