Doi soţi au fost salvaţi din Masivul Piatra Mare

Ultima actualizare:

    Bătrânii s-au pierdut pe un traseu în Masivul Piatra Mare
Bătrânii s-au pierdut pe un traseu în Masivul Piatra Mare

Doi bătrâni de 71 şi 76 de ani, soţ şi soţie, au fost salvaţi, luni seară, din Masivul Piatra Mare, după ce s-au rătăcit pe un traseu touristic, scrie News.ro. Oamenii erau epuizaţi fizic şi nu au mai putut coborî singuri de pe munte, astfel că au sunat după ajutor.

Salvamontiştii şi jandarmii montani din Predeal au plecat imediat în căutarea lor.

Potrivit jandarmilor braşoveni, luni seară, în jurul orei 20.00, au fost alertaţi că doi bătrâni de 71 şi 76 de ani, soţ şi soţie, din Bucureşti, au nevoie de ajutor.

Cei doi soţi au plecat singuri în drumeţie spre Vârful Piatra Mare pe traseul turistic care începe de la Predeal. Pe drum însă bătrânii au obosit foarte tare, s-au rătăcit, li s-a făcut rău şi au sunat după ajutor.

Salvamontiştii şi jandarmii montani din Predeal au plecat imediat în căutarea lor şi i-au găsit după aproximativ o oră.

„Pentru căutarea şi găsirea rapidă a acestora, a fost folosit un ATV Polaris aparţinând Jandarmeriei Braşov, cei doi turişti fiind găsiţi în jurul orei 21.15, în apropierea poienii Stâna Pietricica. Ei erau epuizaţi din punct de vedere fizic“, a declarat maior Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al jandarmilor braşoveni.

Turiştii au fost aduşi în siguranţă în staţiunea Predeal, unde au fost preluaţi de un echipaj SMURD pentru monitorizarea funcţiilor vitale ale acestora. În prezent, cei doi soţi sunt în afara oricărui pericol şi nu a fost nevoie să rămână internaţi în spital.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net