Doi canadieni au dormit în sicrie, la Castelul lui Dracula

Ultima actualizare:

    Canadienii au dormit în sicrie, în Castelul Bran
Canadienii au dormit în sicrie, în Castelul Bran

Castelul Bran este vedetă peste hotare și este căutat mai ales pentru că se presupune că ar fi reședința contelui Dracula. Doi canadieni au licitat dreptul de a dormi în sicrie în castel, ceea ce nu s-a mai întâmplat de 70 de ani.

Doi fraţi canadieni au fost oaspeţii Contelui Dracula. Aceştia au câştigat un concurs, iar premiul a fost o noapte în castelul Bran, unde nu a mai dormit nimeni de şapte decenii, scrie adevarul.ro.

Tinerii au venit în România ca să petreacă noaptea de Halloween în Castelul Bran din Transilvania. A fost pentru prima dată în ultimii 70 de ani, când cineva a dormit în locuinţa lui Dracula.

Tami Varma, organizator de evenimente, şi fratele ei, Robin, student la medicină, au câştigat concursul organizat de Airbnb, la care peste 88.000 de oameni din toată lumea au încercat să obţină şansa de a dormi la Castel Bran din România, scrie stltoday.com.

Cine sunt câștigătorii

Cei doi sunt nepoţii lui Devendra P. Varma, un căutător de poveşti gotice şi un expert în tainele vampirilor care a vizitat la rândul său castelul în 1971. Tami si Robin au câştigat concursul răspunzând la intrebarea: „Ce i-ai spune lui Dracula dacă te-ai întalni cu el?“. Ei au explicat, pe scurt, că bunicul lor, expert în literatură gotică, le-a transmis pasiunea pentru poveşti misterioase.

”Am face orice să fim invitaţi în castelul vampirului care l-a inspirat“, au spus aceştia.

Cei doi câştigători au sosit la amurg într-o trăsură trasă de doi cai negri, fiind întâmpinaţi de Dacre Stoker, stranepotul faimosului scriitor Bram Stoker, autorul romanului „Dracula“, scrie adevarul.ro. „Bine aţi venit în casa mea! Intraţi liniştiţi. Mergeţi în condiţii de siguranţă şi lasaţi să iasă la suprafaţă fericirea care vă aduce!“, a spus acesta, repetând cuvintele celebre ale contelui.

Cei doi au avut parte de o cină similară celei descrise în romanul de groază din 1987. Au mâncat papricash de pui, celebrele brânzeturi transilvănene afumate şi au fost serviţi cu ţuică de prune şi coacăze negre.


    Cei doi au avut parte de o cină similară celei descrise în romanul de groază din 1987
Cei doi au avut parte de o cină similară celei descrise în romanul de groază din 1987

Câştigătorii au avut de respectat şi câteva reguli, cum ar fi să nu aducă usturoi sau argint cu ei, să nu aşeze tacâmurile în forma crucii, să închidă toate perdele înainte de răsărit şi să nu-şi facă selfie în oglindă. Noaptea au petrecut-o în două sicrie de culoare roşie, cu gândul la apariţia Contelui Dracula, mai scrie adevarul.ro.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net