DNA răscoleşte «mafia cancerului»

Ultima actualizare:

    Şpăgile au fost luate de medici în  erioada 2012-2015Foto: 123RF
Şpăgile au fost luate de medici în erioada 2012-2015Foto: 123RF

Şi-au bătut joc de suferinţa bolnavilor de cancer, dar şi de bugetul asigurărilor de sănătate. Mai mulţi medici oncologi prescriau anumite medicamente pacienţilor pentru a fi recompensaţi de companiile farmaceutice.

Bani mulţi, excursii în străinătate, la Paris, Las Vegas, San Diego, Ottawa, simpozioane şi congrese la hoteluri de lux. Toate acestea erau recompensele pe care 16 medici oncologi, şefi de clinici şi inspectori de la Sănătatea Publică din judeţele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş le primeau de la companiile farmaceutice, pentru că prescriau bolnavilor medicamentele scumpe pe care le produc sau pe care le distribuie.

Procurorii anticorupţie au intrat pe fir de mult, însă, de abia marţi, după o documentare atentă, au declanşat o operaţiune de amploare în cele şapte judeţe. Au fost făcute 61 de percheziţii atât la clinici, companii farmaceutice, cât şi la domiciliile celor care fac parte din „mafia cancerului”.

Concret, în perioada 2012 – 2015, medicii corupţi le-au prescris bolnavilor de cancer medicamente mai scumpe în locul unor medicamente generice, echivalente, care au aceeaşi compoziţie chimică şi acelaşi efect terapeutic, însă mai ieftine. Josnicia medicilor ar fi atins asemenea cote, încât au ajuns, pentru bani, să le spună bolnavilor că problema lor medicală este mult mai gravă decât în realitate. Şi asta, numai pentru a le putea prescrie medicamentele indicate de companiile farmaceutice, care îi plăteau. 

«Sunt implicate mai multe unităţi sanitare»

simeon stalpnicul png

„Acţiunea vizează activitatea infracţională care s-a realizat pe teritoriul mai multor judeţe. Sunt implicate mai multe unităţi sanitare. În cadrul anchetei vom verifica toate aspectele necesare pentru a lămuri modul în care s-au prescris anumite medicamente, modul în care s-au achiziţionat anumite medicamente şi, unde vorbim de diagnostice sau alte aspecte privind viaţa sau sănătatea altor persoane, vor fi contactate şi se vor lua şi măsuri de prevenire”, a declarat marţi procurorul-şef, Laura Codruţa Kovesi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net