«Am cules 15 kg de roșii de pe un singur fir» Fizicianul Ancu Dincă a obținut legume și fructe-record

Ultima actualizare:

    FIica lui Ancu Dincă
FIica lui Ancu Dincă

"Prin info-energetică se pot obţine alimente sănătoase", spune renumitul fizician Ancu Dincă, inventatorul unui dispozitiv care ajută la creșterea legumelor și fructelor.

Evoluţia lumii moderne conduce inevitabil la o cerere mai mare şi mai diversificată în ceea ce priveşte hrana. Fructele şi legumele ocupă un loc important pe masa zilnică a consumatorilor, de aceea producătorii încearcă să sporească şi să diversifice oferta pentru a putea acoperi un spectru cât mai larg din populaţie. Fizicianul Ancu Dincă, inventatorul modulatorilor bio-fito-dinamici sau al „laserului biologic", cum mai sunt numiţi aceştia, a dezvăluit câteva dintre aplicaţiile lor, într-un interviu publicat de revista "Taifasuri".

FIica lui Ancu Dincă
FIica lui Ancu Dincă

Ce sunt modulatorii bio-fito-dinamici?

În univers suntem interconectați la informație, energie și materie. Orice modificare din univers conduce la modificarea câmpului informațional. Dar intensitatea cu care se întâmplă acest lucru va genera un impuls, și fluxul energetic va varia și el. În funcție de frecvența și ampli tudinea pe care acest câmp le distribuie în spațiu, acesta se atașează de frecvențe și amplitudini identice din spațiu, ele mente emise inclusiv de oameni, țesuturi, celule, plante, apă... Deci apar modificări inclusiv la nivelul structurilor material (organisme). Acestea se datorează substanței active conținută de modulatorii bio-fito-dinamici - o pulbere din plante cu lese în anumite perioade din an din zone nepoluate, uscate la soare și fără alte adausuri. Plantele conțin în structura lor cristale lichide, singurele care reacționează la variații ale câmpurilor informațional și energetic. Cristalele lichide joacă rolul unor mediatori între câmpurile informaționale și energetice universale și cele individuale (de la nivelul celulei, țesutului, organului, organismului, planetei etc). Acestea acumulează, transformă, adaptează, optimizează și emit câmpuri informaționale și energetice către structurile materiale aflate sub influența modulatorilor, în vederea armonizării parametrilor de funcționare a acestora.

FIica lui Ancu Dincă
FIica lui Ancu Dincă

„Determină o creștere mai rapidă a rodului"

Cum influențează aceste dispozitive creșterea plantelor?

O preocupare generală în rândul horticultorilor este aceea de a asigura condiţiile optime de dezvoltare şi de fructificare a plantelor, în vederea sporirii capacităţii de absorbţie a energiei solare. În acest sens se poate apela la mijloace de natură chimi că sau fizică. Modulatorii bio-fito-dinamici constituie o sursă de energie care poate să influenţeze pozitiv atât absorbţia luminii de către frunzele plantelor, cât şi intensificarea procesului de fotosinteză, având ca rezultat acumularea de substanţă uscată. Folosirea acestor dispozitive pentru producerea legumelor, por nind de la germinație și până la maturizarea și coacerea acestora, determină atât o creștere mai rapidă a rodului, cât și sporirea imunității față de dăunători. Ele generează o creștere semnificativă a productivității, dar și obținerea unui gust spe cific, foarte apropiat celui cunoscut în copilărie. Folosirea lor contribuie la reducerea semnificativă a fosfaților și clorurilor din sol, astfel încât conținutul acestor elemente, în alimente, este foarte mic. Prin info-energetică se pot obține alimente sănătoase.

Cum funcţionează modulatorii bio-fito-dinamici?

În cadrul cercetărilor efectuate de-a lungul ultimilor ani, s-a constatat că dispozitivele de tip AD asigură eliminarea instantanee a dioxidului de carbon, mărirea pH-ului apei, neutralizarea nitriţilor, eliminarea clorului rezidual şi polarizarea mole culei de apă prin modificarea unghiului dintre atomul de oxigen şi cel de hi drogen. De fapt, ele restabilesc echilibrul energo-informaţional al apei şi al alimentelor.

Investiție pentru productivitate, dar și pentru sănătate

În ce alte domenii din agricultură pot fi folosite dispozitivele in ventate de dumneavoastră?

Acestea au aplicaţii și la creșterea animalelor, păsărilor și peștilor. S-au obținut rezultate spectaculoase într-o fermă unde materialul biologic folosit (puietul) a fost hrănit cu un furaj special conceput, pentru a spori creşterea. Furajul folosit la unul dintre loturile experimentului, finalizat în 2011, a fost păstrat sub influenţa bio-fito-modulatorului de tip DEA.

Câte astfel de dispozitive sunt necesare pentru a obține rezultate?

Pentru o mică fermă - unde irigarea înseamnă folosirea a mai puțin de 10.000 de litri de apă pentru întreaga suprafață sunt suficiente trei astfel de dispozitive. Dacă apa, din punct de vedere calitativ, nu corespunde pentru irigare, atunci se pot folosi maximum cinci astfel de dispozitive. Acestea se amplasează pe un rezervor de un metru cub și în primele 24 de ore nu se irigă. După irigare, cantitatea de apă care va încărca rezervorul va fi influențată de apa rămasă pe fundul recipientului. Recomand totuşi să existe sistemul de irigare picătură cu picătură, pentru ca apa să fie direcționată spreplantele asupra cărora dorim să acționăm. Este o investiție avantajoasă atât din punct de vedere al productivității, dar mai ales pentru sănătate.

Ce rezultate ați obținut dumneavoastră în propria grădină?

La început nu am avut unde să fac experimente. Și atunci am înființat o grădină în apropiere de București, pe un teren a cărui suprafață era la stadiul de îmburuienire - acesta este reperul care dovedește că nu s-au folosit substanțe chimice de cel puțin șapte ani. Din 2008 am început cultivarea roșiilor, a castraveților, ardeilor grași și a viței-de-vie. Ulterior am plantat și pomi fructiferi, am mărit nu mărul de butași de viță-de-vie și am diversificat cultura de legume. Ceea ce pot să vă spun este că am reușit să mențin cultura de roșii pe aceeași suprafață, fără rotația culturilor, din 2008 și până astăzi. Singurele adausuri pe care le-am adus asupra solului au constat în îngrășământ natural (bălegar), o dată la trei ani, și udarea în fiecare toamnă a suprafeței cu apă din iazul cu pești. Am reușit să valorific semințe din soiurile Grasa Românească și Inimă de Bou și să obțin fructe cu greutăți-record. De pe un singur fir am cules circa 15 kilograme. La soiul Cherry am reușit să obțin mai multe ramificații și mai multe fructe pe ramură față de standard.

Valorificați într-un anumit fel producția obținută?

Suprafața pe care este desfășurată grădina este mai mică de 2.000 mp. Întâi valorific producția pentru consumul propriu și la conservare pentru iarnă, apoi ofer spre vânzare legumele obținute. De asemenea, adun semințe de la fructele selecționate pentru recolta următoare.

„Folosirea acestor dispozitive pentru producerea legumelor, pornind de la germinație și până la maturizarea și coacerea acestora, determină atât o creștere mai rapidă a rodului, cât și sporirea imunității față de dăunători. Ele generează o creștere semnificativă a productivității, dar și obținerea unuigust specific, foarte apropiat celui cunoscut în copilărie"

Reduc semnificativ substanţele toxice

Aceste dispozitive au efect benefic şi asupra produselor cumpărate din supermarketuri?

În ceea ce privește produsele cumpărate din piețe și din magazine, prin aplicarea acestor dispozitive se reduc semnificativ substanțele toxice, ajungându-se aproape la eliminarea completă a acestora (aditivi, insecticide, îngrășăminte chimice, nitriți, nitrați, fosfați, cloruri). Acest lucru se observă prin calitatea gustului, dar și prin analize chimice, demonstrând astfel că există rezultate măsurabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net