Dispărut din Chile cu 920 milioane $, prins în România!

Ultima actualizare:

    Rafael Garay a primit arest  la domiciliu pentru 20 de zile
Rafael Garay a primit arest la domiciliu pentru 20 de zile

Chilianul Rafael Garay, aflat pe lista celor mai căutate persoane din lume şi capturat sâmbătă într-un mall din Braşov, a primit arest la domiciliu pentru 20 de zile. El a fost descoperit într-un bar, de un ofiţer aflat în timpul liber, care îşi bea liniştit cafeaua la o masă.

Rafael era dat în urmărire de trei luni de autorităţile din ţara sa pentru delapidare, după ce a plecat cu banii deponenţilor la un joc piramidal de tip Caritas. Despre suma pe care a luat-o sunt mai multe variante potrivit presei din Chile: de la 2,5 milioane de euro până la fabuloasa sumă de 920 de milioane de dolari. Stătea liniştit într-o cafenea din Coresi Mall din Braşov când a fost văzut de un agent care şi-a chemat discret colegii. Chilianul era însoţit de iubita sa, fostă dansatoare într-un club din Santiago de Chile şi cu care făcuse cerere să se însoare la Braşov. Mai mulţi agenţi în civil au venit în local, dar doar doi s-au apropiat de masă şi l-au întrebat dacă este Rafael Garay. După ce şi-a recunoscut identitatea a fost dus în arest, dar judecătorii nu au acceptat ieri eliberarea unui mandat de arestare.


    Rafael Garay, un celebru economist chilian, era urmărit de Interpol după ce a fugit cu banii de la un joc gen «Caritas»
Rafael Garay, un celebru economist chilian, era urmărit de Interpol după ce a fugit cu banii de la un joc gen «Caritas»

Potrivit presei din ţara sa natală, până acum trei luni era o figură extrem de populară în Chile, apărea în presă, dădea sfaturi economice şi lumea a avut încredere în el. La un moment dat a anunţat că este grav bolnav de cancer în fază terminală şi pleacă în Franţa, la tratament. A dispărut şi a fost dat în urmărire internaţională pe 12 septembrie. ”Nu suferă de cancer, nu a depus la dosar vreo hârtie în acest sens şi a recunoscut că este sănătos”, a declarat presei Ramona Diaconu, de la Parchetul Curţii de Apel Braşov.


    Chilianul aflat pe lista  celor mai căutate persoane  din lume a fost capturat  la cafeneaua din mall
Chilianul aflat pe lista celor mai căutate persoane din lume a fost capturat la cafeneaua din mall

Până acum bărbatul nu a declarat decât că a fugit din ţara sa din motive politice. Autorităţile din Chile cer extrădarea acestuia ca să fie anchetat acolo. Omul de afaceri, care este arestat la domiciliu la Braşov, încearcă să scape şi cere azil politic în România. El nu poate primi totuşi acest statut, pentru că are un mandat de urmărire internaţională pe numele său. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net