Dirijorul Camil Marinescu, infectat de un medic, după ce a fost consultat într-un spital din București

Ultima actualizare:

    Dirijorul Camil Marinescu a murit la trei săptămâni după ce s-a infectat cu coronavirusSursa foto: Facebook
Dirijorul Camil Marinescu a murit la trei săptămâni după ce s-a infectat cu coronavirusSursa foto: Facebook

Camil Marinescu, dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, a pierdut lupta cu virusul ucigaș. Deși a avut o viață care l-a pus de multe ori la grea încercare, artistul a sfârșit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Dirijorul a luat virusul de la un medic asimptomatic care l-a tratat de o altă boală, iar în ultimele zile de viață a trăit un adevărat coșmar.

”Ce nu au reuşit bolile incurabile a răzbit un virus luat la o analiză în Spitalul nr. 9, de la un doctor cardiolog asimptomatic, care nu purta corect masca, pe nas”, a scris pe pagina de Facebook Sorina Goia, producător de emisiuni la Radio România și prietenă foarte apropiată a artistului, citată de adevarul.ro.

”Mă transformă în gelatină… Îţi topeşte creierii…Te sfâşie…Coşmar…” 

Infectat cu noul coronavirus, Camil Marinescu a fost internat la Spitalul Clinic Dr. Victor Babeş, unde a stat trei săptămâni, timp în care sănătatea i s-a deteriorat accelerat. După cum îi povestea omului de radio, evoluția bolii a fost una rapidă, în ultimele zile simțindu-se extrem de rău: ”Mă transformă în gelatină… Îţi topeşte creierii…Te sfâşie…Coşmar…”. De asemenea, ultimele cuvinte primite de la dirijor arată durerile cumplite prin care trecea: “Tot mai rău…Oroare…”. Luni, dirijorul Filarmonicii ”George Enescu” a închis ochii pentru totdeauna, la vârsta de 55 de ani.

A trecut peste infarct și peste semipareze 

Viața tumultoasă și-a pus amprenta pe starea de sănătate. A trecut peste un infarct, peste semipareze, peste accidente rutiere, însă nu și peste această nouă boală perfidă. ”Glumeam de multe ori la telefon spunându-i că Îngerul lui protector are viaţă grea şi aripile cam ciufulite, alergat şi ocupat să îl ţină în viaţă după accidente, operaţii, căzături de pe acoperiş sau vreun burghiu intrat în palmă... Dirija peste tot şi tocmai această alergătură pe toate continentele i-a deteriorat sănătatea: infarct, semipareze... Se lupta cu mai multe boli crâncene de ani buni. Cu înverşunare a trecut peste ele şi a dirijat mai departe, iubind viaţa sub toate aspectele ei”, povestește Sorina Goia despre viaţa trăită de dirijorul Camil Marinescu.

A avut mai multe accidente rutiere 

”O viaţă fabuloasă, plină de tumult, trăită cu patimă şi cu poftă. Fie că dirija, vorbea, turna ciment, forja, tăia copacii din curtea mamei, alinta pisicile, făcea scufundări sau paraşutism... Iubirile lui imense: Dumnezeu, Mama, Muzica, Pisicile… Un om greu de suportat prin meticulozitatea obsesivă în căutarea perfecţiunii. La pupitrul unei orchestre repeta până la epuizare. La microfonul Radioului public vorbea fără să obosească, aparent. Un concert nu era o căsuţă bifată, ci o săptamână de muncă îndârjită, niciodată uşoară. Mozart (compozitorul lui favorit) trebuia să sune ca Mozart, Bruckner ca Bruckner iar Debussy ca Debussy... Avea permis de căpitan de vas, reînnoit periodic. Avea permis pentru paraşutism şi scufundări. A scormonit adâncurile oceanelor, a condus iahturi şi a sărit cu paraşuta. Cele mai noi maşini şi motociclete i-au trecut prin mâini. Mai multe exemplare se aflau în garajele lui. Cu acele „rachete” alerga pe circuite de viteză sau pe şosele. Nu mai ţinea numărul accidentelor (cu motocicleta sau maşina). După un astfel de accident teribil pe Şoseaua Kiseleff a trebuit să dirijeze în Festivalul Enescu. Publicul a crezut, poate, că din infatuare nu se întoarce la aplauze, însă era desfigurat din impactul recent.”, a mai scris Sorina Goia.

Camil Marinescu a fost dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” în perioada 2012-2019.

Citește și: 

Dirijorul Camil Marinescu a murit răpus de COVID, după trei săptămâni de luptă cu virusul ucigaș

Al doilea deces al unui cadru medical din cauza COVID-19: o asistentă de la Spitalul Militar Brașov

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net