Îngrozitor! Peste 1,7 milioane de români suferă de diabet

Ultima actualizare:

    Bolnavii de diabet zaharat sunt dependenţi de insulină
Bolnavii de diabet zaharat sunt dependenţi de insulină

Studiu alarmant realizat la nivel naţional. Peste 1,7 milioane de români suferă de diabet, iar alte trei milioane de persoane din ţară se află în faza incipientă a bolii, arată un studiu prezentat miercuri la Sibiu, scrie agenţia Mediafax.

Cele mai multe cazuri de români bolnavi de diabet sunt înregistrate în sudul ţării, în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ialomiţa. Cele mai puţine cazuri au fost raportate în Ardeal şi Banat. Cu toate acestea, cu cei 1.752.000 de bolnavi România ocupă locul doi în Europa (după Turcia) în topul statelor cu grad ridicat de îmbolnăviri.

Îngrijorarea cea mai mare o reprezintă şi cele trei milioane de persoane care suferă de prediabet, care sunt predispuse la a dezvolta boala în următorii ani dacă nu se tratează.

Studiul a fost realizat în 2013 pe un eşantion de 3.000 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani, care se află în evidenţele a 101 medici de familie. Conform reprezentanţilor Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice la fiecare şase secunde un om moare de diabet, la nivel global. Doar în 2013, în lume au murit 5,1 milioane de oameni din cauza diabetului zaharat, notează sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net