Dezamăgire. Inaugurarea autostrăzii Sebeș-Turda, amânată un an

Ultima actualizare:

    Autostrada măsoară 70 de kilometri (foto: captură youtube)
Autostrada măsoară 70 de kilometri (foto: captură youtube)

De ce să meargă bine, când poate merge pe dos. Așa s-ar putea traduce, în câteva cuvinte, mesajul venit din partea constructorilor tronsonului de autostradă Sebeș-Turda. Ministrul transporturilor, Sorin Bușe, a aflat azi, în urma unei vizite pe șantier, că lucrările vor fi gata abia în vara anului viitor, cu un an mai târziu decât termenul inițial.

Doar jumătate din autostrada Sebeș-Turda, care măsoară 70 de kilometri, este gata. Cealaltă jumătate va fi dată în folosință în vara anului 2017, au declarat oficialii Ministerului Transporturilor. Șoseaua rapidă, care leagă Autostrada 1 (București-Pitești) de Autostrada 3 (Brașov-Borș ), a primit un indicativ ciudat: A10. De parcă România ar avea zece drumuri de mare viteză în regim de autostradă. În sfârșit. Cert este că lucrările la noua autostradă se desfășoară mai greu decât anticipaseră autoritățile.

Ministrul Sorin Bușe nu a fost prea încântat de vestea primită (Foto: captură youtube)
Ministrul Sorin Bușe nu a fost prea încântat de vestea primită (Foto: captură youtube)

Acest tronson a fost împărțit în patru loturi, la care s-a lucrat aproape simultan. Constructorii dau vina pe întârzierile cu care au fost eliberate autorizațiile de construire. În prezent, cel mai greu se lucrează pe lotul al doilea, unde autostrada e finalizată doar în proporție de 10 la sută.

Costurile pentru autostradă ajung la 445 milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor este alocată de Comisia Europeană, informează stiri.tvr.ro.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net